SGK Detaylı İnceleme Başlatarak Ödedikleri Parayı Faiziyle Geri Almaya Başladı!

Sosyal Güvenlik Kurumu yeni bir dönem için harekete geçti. Yaşanan hileli boşanmalar tespit edilmesiyle kararlar çıkmaya başladı. Anlaşmalı olarak boşanan çiftler tespit edilerek, yatırılan paralar geri alınacak. Süreç içerisinde boşanan kağıt üzerinde boşandı gösterilip fiilen birlikte yaşandığı görülmesiyle cezai işlem sağlanıyor. SGK yeni kararı ilgili detaylar haberimizde.

SGK Detaylı İnceleme Başlatarak Ödedikleri Parayı Faiziyle Geri Almaya Başladı!

7 Şubat 2022 Pazartesi 19:17

SGK kurumuna alınan ihbarlara göre hareket edilerek yeni kararlar çıkıyor. Bu karara göre anlaşmalı olarak boşanan eşlerin, eşiyle birlikte yaşamaya devam ettiği gözükmeye başladı. Boşanan eşin SGK tarafından eş ve çocuklarına ait gelir ve aylık bağlanarak hareket ediliyor. Bu işlemi suiistimal eden kişiler tespit edilmeye başladı.

Paralar Faiziyle Geri Alınıyor!

Yaşanan süreçte kişiler, anlaşmalı olarak boşanarak SGK tarafından maaş bağlanıyor. Ancak eşler aynı evde yaşamaya devam ediyor. Bu şekilde kişiler tespit edilerek cezai işlem yapılarak paralar faiziyle geri alınıyor.

İşlemler şikayet üzerine tespit yapılıyor. Evlere ziyaret yapılarak durum tespiti sağlanıyor. Yaşanan şikayetlerin artması sonucunda denetimler de artırıldı.

Birey Yeniden Evlenirse Dul Aylığı Kesiliyor!

Verilen yardım olarak Dul Aylığı olarak yer alıyor. Vefat eden eşinden dolayı, SGK korumaya alarak dul aylığı yatırımı başlıyor. Dul olan birey yeniden evlenirse bu aylık kesiliyor. Ancak süreç içerisinde kişi imam nikahlı olarak yer alıyorsa kesintiye uğramıyor. Resmi olarak gözükmediği için bu açığı kullananlar kişiler de yer alıyor. Bununla ilgili ilerleyen zamanlarda düzenleme gelebilir.