SGK Destek Ödemesini Çalışan Çalışmayan Herkese Alabiliyor!

SGK, destek ödemeleri kapsamında hem çalışan hem çalışmayan kadınlara ödeme yapacak. Annelerin faydalanabildiği ödemeler karşılıksız olacak. Peki kimler bu fırsattan yararlanabilecek? SGK yardım ödemesinin miktarı merak ediliyor. İşte nakdi desteğe dair merak edilenler...

SGK Destek Ödemesini Çalışan Çalışmayan Herkese Alabiliyor!

19 Mart 2022 Cumartesi 14:48

SGK'nın yapmış olduğu ödeme dikkat çekti. Pek çok kişinin ilgi ile takip ettiği ödemelere dair yeni gelişmeler yaşanıyor. SGK, çalışma şartı aramaksızın kadınlara ödeme yapacağını duyurdu. Peki kimler bu fırsattan yararlanabilecek? Doğum parası ile ilgili bilinmeyenler açıklandı.

SGK'dan Doğum Parası Müjdesi!

Doğum parası ile kadınlara sahip oldukları çocuklar için ödeme yapılıyor. Çocuk sayısına göre değişmekle birlikte kimler ne kadar alacak merak edildi.  Tek çocuk için 300 TL, iki çocuk için 400, üçüncü ve sonraki çocuklar içinse 600 TL ödeme yapılacağı belirtiliyor. SGK prim veya herhangi bir çalışma şartının aranmaması da anneler adına sevindirici.

Annelere Büyük Destek!

Annelere çeşitli desteklerin verildiği zaten biliniyor. Sigortalı çalışan annelerin de erken emeklilik için borçlanma sisteminden yararlandığı bilinmekte. Dolayısıyla yalnızca süt veya doğum parası değil çeşitli desteklerin de verildiğini söyleyebiliriz. Bunu göz önünde bulundurduğumuzda ise kadınlara sunulan desteklerin oldukça fazla olduğu anlamı ortaya çıkıyor. Annelerle ilgili en güncel devlet yardımı haberlerini paylaşmaya devam edeceğiz.