Sebze, Meyve ve Ayçiçek Yağ Fiyatları Değişti! Sebze, Meyve ve Ayçiçek Yağına Zam Uygulanacak mı?

Mart ayı yıllık enflasyon verisi TÜİK tarafından açıklandı. %61'i geçen enflasyon rakamından sonra gözler gıda fiyatlarına çevrildi. Domates, ayçiçek yağı ve toz şeker başta olmak üzere gıda ve temel ürünlere yeni bir zam gelecek mi? Söz konusu gelişmelerle birlikte zam haberlerine ilişkin merak edilenleri aktarıyoruz.

Sebze, Meyve ve Ayçiçek Yağ Fiyatları Değişti! Sebze, Meyve ve Ayçiçek Yağına Zam Uygulanacak mı?

5 Nisan 2022 Salı 08:01

Mart ayı itibariyle açıklanan enflasyon rakamlarından sonra gözler TÜİK'e çevrildi. Mart ayı enflasyon verileri dikkat çekiyor. Peki gıda fiyatları bundan etkilenecek mi?  Ayçiçek yağı ve şekere hali hazırda yeni zam gelmişti. Ancak enflasyon gelişmesiyle birlikte yeni gelişmeler yaşanabilir. Söz konusu zam haberine ilişkin merak edilenler ve çok daha fazlası haberimizde.

Sebze ve Meyve Fiyatları Artacak mı?

Öte yandan enflasyon verilerine baktığımızda kabak fiyatlarında düşüş yaşanırken domates ve diğer sebzeler rekor kırdı. Fiyat endeksleri arasında en yüksek domatesti. Veriler incelendiğinde gıda fiyatlarına yeni zam gelebileceği tahmin ediliyor.

Ayçiçek Yağında Şok Artış!

Öte yandan ayçiçek yağının 5 litresi ortalama 150 TL'den satılmakta. Bu nedenle fiyatların iyice şiştiği ve önümüzdeki aydan itibaren yeni bir zam dalgasının yaşanabileceği belirtiliyor. Zira 5 kiloluk toz şekerin de ortalama 100 TL olduğunu görüyoruz. Fiyatlardaki bu yüksek artış işletmeleri de etkilemekte. Vatandaşlar artık eskisine göre daha az alışveriş yapabilir ve bu durum yiyecek içecek sektörünü etkileyebilir.