Pazartesi Gününden İtibaren Geçerli Olmak Üzere Benzin, Motorin ve LPG'ye Bir Zam Daha Geldi!

Türkiye, 2022 yılında yeni zamlarla girdi. Özellikle akaryakıt fiyatlarına gelen zamlar, vatandaşların tepkisini çekti. Her marka, yeni fiyatlarda kar marjını belirlerken 1 litrelik akaryakıtın fiyatı 13 liraya dayandı. Ayrıca akaryakıta getirilen zam sonrası vatandaşların harcamalarında da yükselme olduğu bildirildi.

Pazartesi Gününden İtibaren Geçerli Olmak Üzere Benzin, Motorin ve LPG'ye Bir Zam Daha Geldi!

1 Ocak 2022 Cumartesi 21:27

Akaryakıt fiyatlarında yapılan zam miktarı, 2022 yılının ilk gününde vatandaşların dilinden düşmedi. Özellikle Dolar kurundaki rahatlamadan sonra akaryakıt fiyatlarındaki yükselme, halk tarafından adaletsiz olarak karşılandı.

Bu durum, akaryakıt firmaları tarafından küresel petrol fiyatlarındaki yükselme ile açıklanıyor. Dünya genelinde yapılan zamlar, Türkiye’yi de doğrudan etkilemiş durumda. Bundan dolayı EPGİS tarafından yapılan açıklamayla ülkemizdeki son akaryakıt fiyatları da belli olmuş oldu.

Akaryakıt Bazında Rekor Zamlar Açıklandı

EPGİS tarafından yapılan açıklamalar neticesinde 1 Ocak itibarıyla akaryakıt fiyatlarına rekor zamlar yapıldığı açıklandı. Bu açıklama sonrasında pompa fiyatlarında ani yükselmeler gözlemlendi. EPGİS’in açıkladığı verilere göre motorine 1,29 Lira, benzine 0,61 kuruş ve otogaza 0,78 lira zam yapıldı.

Akaryakıt Şirketleri Arasındaki Fiyat Farkının Nedeni Nedir?

Akaryakıt şirketleri, yıllardır akaryakıt dağıtımı yaparak vatandaşlarımıza hızlıca ulaştırmaktadırlar. Bu hizmet karşılığında da kendi kar marjlarını belirliyorlar. Bu kar, hem firmanın hem de istasyonların karı demek oluyor. Fakat bazı şirketler, kendi kar marjlarını en tepede tutarken bazıları daha rekabet edilesi politikalar izliyor. Bu nedenle firmalar arasındaki akaryakıt fiyatlarında değişiklikler görülebiliyor.