Pazarda Sebze ve Meyve Fiyatları Cep Yakmaya Devam Ediyor! Sebze ve Meyveye İndirim Gelecek mi?

Ülkemizde havaların ısınmasıyla birlikte semt pazarlarındaki sebze-meyve fiyatlarında indirim yaşanırken, pazarın en pahalı ürünü 45 TL olan taze fasulye oldu. Sebze ve Meyve fiyatları artacak mı?

Pazarda Sebze ve Meyve Fiyatları Cep Yakmaya Devam Ediyor! Sebze ve Meyveye İndirim Gelecek mi?

16 Nisan 2022 Cumartesi 23:15

Semt pazarlarından en az 400 liraya çıkar olduk diyen vatandaşlar ise “Pazardaki fiyatlar çok yüksek. Bir tek pırasa ucuz. Pırasanın kilosu 3 liradan satılıyor, geri kalan tüm ürünler çok fahiş” diyerek şikayette bulundular.

Hava Şartlarının Etkisi!

Havaların soğuk olması ve maliyetler nedeniyle sebze ve meyve fiyatları çok yükselmişti. Mevsimlik sebze meyvenin yanı sıra sera ürünlerinin de cep  yakması, pazar alışverişi yapan halkın  da ürün satışı azalan pazarcının da moralini bozmuştu. Samsun’da havaların ısınmasıyla semt  pazarında birçok üründe geçen haftalara göre düşüş meydana geldi. Pazarın en cep yakan ürünü  kilosu 45 TL ile taze fasulye olarak dikkat çekti. Arkada bıraktığımız  haftaların zam birincisi ise kilosu 60 liraya kadar artan  biber olmuştu.

Biraz Düşüş Oldu!

Fiyatların arkada bıraktığımız haftaya göre oldukça azaldığını söyleyen  pazarcı Taner Yılmaz, “Bu haftaya varana kadar pazar fiyatları biraz cep yakıyordu. Bu hafta meyve sebzelerde biraz düşüş oldu. Geçen hafta karpuzun kilosu 18 liraydı, 15 TL’ye indi. Geçen haftaya göre kivi 20’den 15 liraya, çilek 40’tan 25 liraya, muz 18’den 15 liraya, patlıcan 38’den 18 liraya düştü. Havaların ısınmasıyla ürünlerin bollaşacağını, fiyatların da düşeceğini düşünüyoruz” dedi.