Patates ve Soğan İçin Gerekli Hazırlıklar Yapıldı Fiyatlar Değişiyor!

Patates ve soğan fiyatının bir anda yükselmesi tepkilere neden olmuştu. Pazara gidenler eli boş dönüyordu. Ancak stokçuların tüm hilelerine rağmen müjdeli haber verildi. Peki patates ve soğan fiyatı ne zaman düşecek? İşte merak edilen sorunun yanıtına dair çeşitli detaylar...

Patates ve Soğan İçin Gerekli Hazırlıklar Yapıldı Fiyatlar Değişiyor!

7 Nisan 2022 Perşembe 21:38

Stokçularla birlikte iyice fiyatı artan gıda fiyatlarına ilişkin yeni gelişmeler yaşandı. Patates ve soğan fiyatları, birkaç hafta içerisinde ortalama 3 kat daha değerlenmişti. Dolayısıyla bu yaşananlarla ilgili devlet gerekli hamleyi yaptı. Stokçulara çeşitli denetimlerle dur dendi ve indirimin kapıda olduğu belirtildi. Peki fiyatlar ne kadar düşecek? Güncel soğan ve patates fiyatları gözler önüne serildi. Vatandaş artık daha rahat alışveriş yapacak gibi gözüküyor.

Patates Fiyatı 10 TL'ye Çıkmıştı!

2-3 TL arasında değişen fiyatı ile bilinen patates, ani artışla birlikte 10 TL'ye kadar yükselmişti. Pazardaki fiyatları görenler eli boş geri dönmüştü. Soğan fiyatının ise 7-8 TL'yi görmesi şok ettirdi. Stokçuların oldukça fazla olduğu belirtildi ve bu durum fiyatları olumsuz yönde etkiledi.

Mayıs'ta Patates Soğan Hasadı Var!

Hasatların gecikmesiyle birlikte stokçular da ürünlerini piyasaya sürmeyince fiyatlar artmıştı. Şimdi ise gelinen noktada patates ve soğanın ilk hasadı birkaç hafta içerisinde başlayacak. Böylelikle hasat zamanıyla beraber fiyatların iyice dip yapması bekleniyor. Eski fiyatlara ulaşılması biraz zaman alabilir. Ancak birkaç hafta sonrasında pazarda bolluk olması muhtemel gözükmekte.