ÖTV Düzenlemesinde Şok Gelişme! Araç Fiyatları İndirimli Halde mi Satılacak?

ÖTV düzenlemesiyle ilgili bilinmeyenler gözler önüne serildi. ÖTV indirimi sonrasında araç fiyatları ne kadar düşecek? Cumhurbaşkanı'ndan gelen hamle ile birlikte herkes şok oldu kaldı. İşte güncel detaylar ve dahası haberimizde yerini aldı.

ÖTV Düzenlemesinde Şok Gelişme! Araç Fiyatları İndirimli Halde mi Satılacak?

26 Temmuz 2022 Salı 17:55

Cumhurbaşkanı'ndan gelen müjdeli haberle birlikte ÖTV düzenlemesi gündemdeki yerini aldı. Pek çok kişi yaşananları merak ediyor. Öyle ki pek çok detay sıfır ve ikinci el araç satışlarını yakından ilgilendiriyor. Otomobil piyasası iyice duraksamış durumda. Bunun önüne geçebilmek için çeşitli hamleler yapılacak.

Yeni ÖTV Düzenlemesi!

Yayımlanan yeni ÖTV düzenlemesiyle birlikte Cumhurbaşkanı, motorlu araç ÖTV ve matrahlarının alt ve üst sınırını 3 katına kadar artırabilecek ve sıfıra indirme yetkisine sahip olacak. Dolayısıyla ÖTV'deki şok düşüşler bir anda ortaya çıkabilir. Hatırlanacağı üzere otomobil piyasasındaki durgunluk iyice şikayet edilir hale gelmişti. Fiyatlarda indirim yapılması halinde pek çok kişi otomobil satın almayı planlıyor. ÖTV'nin biraz düşürülmesi bile araç fiyatlarını ciddi oranda etkileyecektir.

ÖTV'de İndirim Yapılacak mı?

Yapılan son düzenlemeyle birlikte Cumhurbaşkanı'nın ÖTV'de indirim yapması bekleniyor. Uzmanlar da aynı şeyi ifade etmekte. Bakalım yakın zamanda nasıl bir gelişme yaşanacak hep birlikte göreceğiz? Güncel düzenlemelere ilişkin bilgileri sizlerle paylaşacağız.