Öğretmen, Polis, Memur ve Emeklisinin Maaş ve İkramiyesi Ne Kadar Olacak Belli Oldu!

3600 ek göstergeye dair neler biliyoruz? Güncel gelişmeler ve çok daha fazlası ortaya çıktı. Emekli maaşı ve ikramiyede büyük artış olacak. Milyonlarca polis, öğretmen, sağlık çalışanı ve din görevlisinin alacağı ödemeler hakkında yeni veriler paylaşıldı. İşte emekli maaşı ve ikramiyedeki şok artış...

Öğretmen, Polis, Memur ve Emeklisinin Maaş ve İkramiyesi Ne Kadar Olacak Belli Oldu!

19 Haziran 2022 Pazar 16:03

Yakında çıkması beklenen 3600 ek gösterge ile birlikte 5 milyondan fazla memur büyük sonucu bekliyor. İkramiye ve maaş artışına ilişkin çeşitli sorular sorulmakta. İşte memurların yakından takip ettiği bu gelişmeye dair bilinmeyenleri sizlerle paylaşacağız. Son zamanlarda bakanlıktan gelen açıklamalar doğrultusunda milyonlar bu habere çok sevinmişti. Şimdi ise çeşitli detaylar paylaşılacak.

Memurlar Ne Kadar Maaş Alacak?
30 yıllık hizmet vermiş olan bir memurun emekli maaşında 3600 ek gösterge ile birlikte ortalama 1250 TL'lik bir artış bekleniyor. Üstelik alacağı ikramiye de 47 bin TL kadar artabilir. Dolayısıyla ortalama değerlere bakacak olursak 3600 ek göstergenin önemi oldukça fazla. Emekli maaşıyla ilgili bilinmeyenler gözler önüne seriliyor.

Memur Emekli Maaşında Son Durum!

Birinci derecede olan  öğretmenin, sağlık çalışanının ve din görevlisinin alacağı emekli maaşı 6860 TL olacakken, emekli ikramiyesi ise 247 bin TL'ye yükselmesi bekleniyor. Haliyle bu gelişme ek göstergeden faydalanacaklar için büyük öneme sahip. Yakın zamanda güncel açıklamalar gelecektir ve kamuoyu bilgilendirilecektir.