Nisan'da Hangi Ürün Ne Kadar Pahalılaştı? Ayçiçek Yağındaki Fiyat Artışı Şaşırttı!

Nisan ayı gıda ürünlerindeki fiyat artışı gözler önüne serildi. En yüksek artış ve en çok düşüş hangi ürünlerde gerçekleştiği merak ediliyor. Dolayısıyla gündeme bomba gibi düşen bu fiyat listesini görenler şaşırıyor. Peki ayçiçek yağı yüzde kaç oranında pahalılaştı? Fiyat artışındaki son durumu açıklıyoruz.

Nisan'da Hangi Ürün Ne Kadar Pahalılaştı? Ayçiçek Yağındaki Fiyat Artışı Şaşırttı!

6 Mayıs 2022 Cuma 19:15

Nisan ayı itibarıyla hangi ürünün yüzde kaç pahalılaştığı veya ucuzlaştığı merak ediliyor. Gündeme bomba gibi düşen bu gelişmeyle birlikte merak edilenler gözler önüne seriliyor. Pek çok kişi güncel açıklamaları yakından takip etti. İşte Nisan ayında en çok ucuzlayan ve pahalılaşan gıda ürünleri...

Ucuzluk Rekoru Salatalıkta!

Salatalığın en ucuzlayan ürün olduğunu öğrendik. Paylaşılan veriler doğrultusunda %21,43 düşüşle salatalık iyice ucuz fiyattan satılıyor. Bu gelişme sonrasında rekor fiyat artışı ise çok merak edilmekteydi. Yüzde 69,30 artan kuru soğan bu rekoru sahiplendi. Vatandaş, gıda fiyatlarının artması nedeniyle alım gücünün düştüğünü hissediyor.

Ayçiçek Yağı Zamlandı mı?

Ayçiçek yağı ise gıda ürünlerinde daima en çok konuşulan ürün olarak kayıtlara geçiyor. Dolayısıyla ne kadar zamlandığı merak edildi. Ayçiçek yağındaki zam oranı ise %16,81 olarak açıklandı. Bu artış herkesi şaşırtırken, önümüzdeki ayın fiyat değişimleri şimdiden merak edilmeye başlandı. Nisan ayında değeri yükselen gıda ürünleriyle birlikte önümüzdeki aylarda ortalamanın yüzde kaç artış olacağını göreceğiz.