Motorin, Benzin ve LPG Fiyatları Yine Değişti! Akaryakıt Fiyatlarına Bir Yılda Yüzde Kaç Zam Geldi?

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamla birlikte 2021 yılından bu yana yüzde kaç zamlandığı açıklandı. Rekor düzeyde artış yaşayan akaryakıt, özellikle de LPG'nin artış oranıyla birlikte herkesi şaşırttı. EPGİS'in yaptığı zam açıklamalarının yanı sıra benzin, motorin ve LPG'ye toplamda ne kadar zam geldi?

Motorin, Benzin ve LPG Fiyatları Yine Değişti! Akaryakıt Fiyatlarına Bir Yılda Yüzde Kaç Zam Geldi?

15 Ocak 2022 Cumartesi 11:57

Döviz kurundaki yükselişle birlikte gelen zammın yanı sıra düşüşte de bir miktar indirim yapılmıştı. Ancak bu indirimin ÖTV fiyatına yansıyacağı haberi iletildi. Anlaşıldığı üzere akaryakıt fiyatlarında büyük bir değişim yaşanmadı. Ancak yılbaşından sonra fiyatlar yavaş yavaş yükselmeye başladı. Döviz kurunun çok değişmemesine rağmen, 2022 yılı itibariyle benzin, LPG ve motorine zam yapılıyor. 2021 yılından bu yana akaryakıta gelen zam şaşırttı. Çünkü beklentilerin üzerinde bir zam yapıldığı görüldü.

Akaryakıta Ne Kadar Zam Geldi?

Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlara bakacak olursak benzine bir yıl içerisinde %88 zam geldi. Motorine gelen zam yüzdesi ise daha fazlaydı. %108'lik zam ile motorin en çok zamlanan ikinci akaryakıt oldu. Son olarak LPG ise %128 oranında zamlandı ve herkesi şaşırttı. Rekor düzeydeki bu zam oranıyla birlikte zam şampiyonu oldu denebilir.

Fiyatlar Artmaya Devam Edecek mi?

Akaryakıt fiyatlarındaki son durum araç sahiplerini şaşırtıyor. Çünkü fiyatlar bir türlü durmak bilmemekte. Sürekli olarak zam geliyor ve bu gelişme en çok araç sahiplerini etkilemekte. LPG'deki artış oranının fazla olması da dikkat çekti. 2022 yılı itibariyle bir yıl içerisinde yüzde ne kadar zam gelecek hep birlikte göreceğiz.