Milyonlarca TL Ödeme Hesaplara Yatmaya Başladı! Bakanlıktan Sevindiren Haber Sonunda Geldi!

Devlet tarafından çiftçilere milyonlarca TL ödeme yapıldığı haberi iletildi. Öyle ki bakanlıktan gelen haber binlerce çiftçiye müjde oldu. Peki ya hangi tür destekler için ödeme yapılıyor? İşte güncel gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yerin aldı. Tarım ve Orman Bakanı'ndan açıklama geldi.

Milyonlarca TL Ödeme Hesaplara Yatmaya Başladı! Bakanlıktan Sevindiren Haber Sonunda Geldi!

30 Temmuz 2022 Cumartesi 20:14

Çiftçilerin bir süredir beklemekte olduğu çeşitli destek ödemelerine ilişkin açıklama bakanlıktan geldi. Öyle ki artık milyonlarca TL hesaplara yatmaya başladı. Peki ya bu gelişme ile birlikte toplamda ne kadarlık ödeme yapıldı? Bakanlıktan gelen sosyal medya duyurusu ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak. Pek çok kişi güncel gelişmeleri yakından takip ediyor.

Çiftçilere Destek Ödemesi Yapılıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, yaptığı açıklama ile gündeme geldi. Öyle ki artık çiftçiler yüksek ödemelerle buluşacak. Yapılan sosyal medya açıklamasıyla birlikte Bakan Kirişçi, aşağıdaki ifadelere yer verdi:

 833 milyon 644 bin 98 TL’lik tarımsal destek ödemelerini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz. Hayırlı ve bereketli olsun.

  • Çiğ Süt Desteği 758 milyon 766 bin 281 TL
  • Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi 39 milyon 399 bin 326 TL
  • Büyükbaş hayvan hastalıkları tazminatı 24 milyon 579 bin 214 TL
  • Uzman eller proje desteği 9 milyon 796 bin 707 TL
  • Hayvan gen kaynakları 1 milyon 102 bin 570 TL