Milyonlarca Çalışan Bu Habere Çok Sevinecek! Yargıtay'dan Beklenen Karar Geldi!

Çalışanların haklarıyla ilgili yeni bir detay ortaya çıktı. Yargıtay 9. Hukuk Dairesi, aldığı karar sonrasında şok eden bir açıklamada bulundu. Öyle ki artık işçiler haklarıyla ilgili yeni bilgiler öğrenecek. Çünkü pek çoğu bunları bilmiyordu. İşte işçi haklarıyla ilgili detaylar...

Milyonlarca Çalışan Bu Habere Çok Sevinecek! Yargıtay'dan Beklenen Karar Geldi!

16 Haziran 2022 Perşembe 17:45

Pek çok çalışan izinlerini bölünmüş halde kullanmakta. Hal böyle olunca bu durumun yasal olup olmadığı ve Yargıtay 9. Hukuk Dairesi tarafından nasıl değerlendirileceği merak edilmekteydi. Özel şirkette çalışan bir işçinin bu durumu şikayet etmesi ve Yargıtay'a gitmesi üzerine gerçekler ortaya çıktı. Öyle ki artık işçiler için yeni bir dönem başlıyor. Haklarını aramak isteyenler bu karar sonrasında dava dahi açabilecek. 

İzinler Bölünerek Kullanılamıyor!

Haftalık iznin en az 24 saat olduğu kararını açıklayan Yargıtay, bunun yanı sıra izinlerin bölünerek kullanılamayacağına hükmetti. Yani izinler 24 saatte tek seferde kullanılmalı. Bölünerek kullanılmış izinlerle ilgili bir karar daha ortaya çıktı.

Hiç Kullanılmamış Sayılacak!

Öte yandan bölünerek kullanılan izinlerin hiç kullanılmamış sayılacağı belirtildi. Bu gelişme sonrasında çalışanların artık kendi haklarına daha iyi hakim olduğu ve ona göre hareket edeceği tahmin ediliyor. Milyonları ilgilendire bu gelişme çok şaşırttı.