Merkez Bankası Politika Faizine Üst Sınır mı Koyacak? Faiz İndirimi Sonrası Şok Gelişmeler!

Merkez Bankası'ndan gelen hamle ile birlikte çeşitli detaylara değinildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği faizlerin düşürülmesiyle ilgili güncel gelişmeler şaşırtıyor. Politika faizi için üst sınır hamlesi gelebilir. Doların artmasının önüne nasıl geçildi?

Merkez Bankası Politika Faizine Üst Sınır mı Koyacak? Faiz İndirimi Sonrası Şok Gelişmeler!

20 Ağustos 2022 Cumartesi 18:27

Merkez Bankası'ndan gelen hamle ile birlikte çeşitli detaylar yer verildi. Pek çok kişinin merak ettiği gelişmeler ve dahası gözler önüne seriliyor. Peki ya Merkez Bankası'nın faizleri düşürmesi sonrasında döviz nasıl etkilendi? Öte yandan merak edilenler ve çok daha fazlası yanıt bulacak. Son zamanlarda faizin düşürüleceği beklentiler arasındaydı.

Krediler İçin Adım Atılacak mı?

Öte yandan faizler düşse dahi bankaların kredi faizlerinde değişiklik olmayabiliyor. Haliyle bu durumun önüne geçilmesi adında Merkez Bankası önemli bir adım atabilir. Bir yandan da dövizin artmasının önüne geçilmesi için çeşitli işlemlerin yapıldığı belirtiliyor. Yurt dışından gelen paraların kullanıldığına yönelik iddia da var.

Politika Faizine Üst Sınır

Merkez Bankası, politika faizine üst sınır koyabilir. Gelen açıklamada "dün rezervler açıklandı. Merkez Bankasının brüt rezervi son üç haftada 15 milyar dolar civarında artmış. Son üç haftadan bahsediyorum. Swap haric net artışa baktığımız zaman 2.5 milyar dolar civarında... Rusya'dan geldiği iddia edilen para var. Faiz indirimi de biraz bunlara güvenilerek yapıldı gibi gözüküyor." ifadesine yer verildi.