Memurlara Kötü Haber Geldi Memur Maaşlarına %20 Kesinti Uygulaması!

Yavru Vatan KKTC'de alınan maaş kesintisi kararı çok konuşulacak. Kamu çalışanları yani memurların aldığı maaşın %20'si kesintiye uğruyor. Peki ya hangi memurlar için geçerli bir durum? Söz konusu gelişmeler ve hükümetin aldığı karara dair bilinmeyenler haberimizde yerini aldı.

Memurlara Kötü Haber Geldi Memur Maaşlarına %20 Kesinti Uygulaması!

24 Temmuz 2022 Pazar 12:02

KKTC'de hükümetin aldığı karar büyük dikkat çekti. Memur maaşlarındaki gelişmeler gözler önüne seriliyor. Hükümet, geçici süreliğine memur maaşlarının %20'sinin devlette kalacağını belirtti. Öte yandan bu kesintinin nedeni ise merak ediliyor. Son zamanlara damgasını vuran bu gelişmenin hemen ardından maaş kesintisine dair detaylar da paylaşıldı. Her memurun maaşında kesinti olmayacağını belirtelim.

Memur Maaşında Büyük Kesinti!

KKTC'deki memurların maaşlarında %20'lik kesinti olacağını söyledik. 15 bin TL üzerinde maaş alanlar için geçerli olacak bu duruma dikkat edilmesi gerekiyor. Yani herkesin maaşı bundan etkilenmeyecek. Öte yandan güncel gelişmeler ve dahasını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Son zamanlarda büyük tepki çeken bu haberin ardından çalışanlar parasının azalması karşısında tepkisini ortaya koyuyor.

Geçici Olarak Kesilecek!

Öte yandan hükümet, geçici maaş kesintisi yapacaklarının üzerinde duruyor. Bir süreliğine fedakarlık yapılmasının istendiği belirtildi. Bakalım bu karar kaç ay boyunca geçerli olacak? Güncel gelişmeler ve dahasını sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.