Memura Erbakan'dan Son İlk Defa Böyle Büyük Zam Geliyor! Memur Zam Oranları Belli Olmaya Başldı..

Memura birkaç ay içerisinde ciddi oranda zam bekleniyor. Üç farklı yerden ekstra ödeme alacağı için sevinen memur, en düşük ne kadar ödeme alacak? Yüzdelik oranda enflasyona göre bir zam alması kararlaştırılacak. Dolayısıyla memur adeta bayram gelmeden bayram edecek.

Memura Erbakan'dan Son İlk Defa Böyle Büyük Zam Geliyor! Memur Zam Oranları Belli Olmaya Başldı..

18 Mayıs 2022 Çarşamba 13:11

Memurun bu yaz ayında alacağı zamma dair çeşitli detaylara yer verildi. Alınacak üç farklı zam sonrasında memur maaşının iyice artması bekleniyor. Bu gelişme ile birlikte merak edilenler yanıt bulacak. Peki ya memurlar güncel olarak kaç TL alacak? Enflasyonda yaşanan sıkıntı ile birlikte milyonlarca vatandaşın alım gücünde düşüş yaşandı. Hal böyle olunca devletin olaya el atması ve memurlarla işçiler başta olmak üzere çeşitli destekleri sağlaması bekleniyordu. Şimdi ise memura zam müjdesi verildi.

Memura 3 Farklı Zam!

Memurun alacağı zam ve ödemelere ilişkin merak edilenler yanıt buldu. Memur, hem aile yardımı hem Toplu İş Sözleşmesi hem de maaş zammı ile birlikte üç ödeme birden almış olacak. Zamlarla birlikte maaşın iyice yükseleceği ortaya çıktı.

En Düşük Maaş 12 Bin TL Olabilir!

Memura gelebilecek ortalama %45'lik zamla birlikte en düşük memur maaşının 12 bin TL olabileceği belirtiliyor. Dolayısıyla güncel enflasyon oranları ve dahası gözler önüne serilecek. Söz konusu gelişmelerle birlikte memurun alacağı zam Temmuz ayında belli olacak.