Memur ve Emekli Yüzde Kaç Zam Alacak? 2023 Yılı Maaş Zamlarında Son Durum!

Memur ve emekli maaşlarıyla ilgili güncel gelişmeler belli oluyor. Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'nun açıklamaları gözler önüne serildi. Peki ya maaşlar yüzde kaç artacak? 2023 yılı itibarıyla memura ve emekliye yeni fırsatlar sunulabilir.

Memur ve Emekli Yüzde Kaç Zam Alacak? 2023 Yılı Maaş Zamlarında Son Durum!

14 Ağustos 2022 Pazar 19:36

Emekli ve memurların alacağı maaş zamlarına ilişkin TÜİK verileri ve çeşitli enflasyon beklentileri inceleniyor. Özellikle de 2023 yılının Ocak ayında ne kadarlık bir ödeme yapılacağı merak konusu haline geldi. Dolayısıyla güncel gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Öte yandan emekli ve memurlar ile ilgili Temmuz ayından sonraki süreçte enflasyonun sık sık araştırıldığı ortaya çıktı. Vatandaşlar, yapılacak zam ile ilgili bilgi almak istiyor.

Yıl Sonu Enflasyon Beklentisi Artıyor

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yaptığı açıklama ile yıl sonu enflasyon beklentisinde değişiklik yaptı. Dolayısıyla son açıklamasıyla birlikte %42,8 yerine %60,4 beklediğini belirtiyor. Bu da aradaki farkın %17,6 olduğunu gösteriyor. Emekli ve memur maaşlarına yansıması beklenen enflasyon verileriyle ilgili merak edilenler yanıt buluyor.

%50'den Fazla Zam Gelebilir

Öte yandan Temmuz ayındaki rekor düzeydeki zamdan sonra 2023 yılında da benzer oranda fiyat artışı yaşanır mı bilinmemekte. Ancak enflasyonda olumsuz anlamda bir sıçrama olur ise devletin tekrardan zam kararı alabileceği ve yine rekor nitelikte fiyat artışına gideceği iddiaları yükseldi.