Memur ve Emekli Maaşı Kesinleşiyor! Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Memur ve emekli maaşına yüzde kaç zam gelecek? Enflasyon verileri çerçevesinde maaş zammı yapılması bekleniyor. Dolayısıyla Mayıs ve Haziran ayına ilişkin güncel sonuçlar büyük öneme sahip olacak. Temmuz ayında emekli ve memurların yeni maaşı ne kadar olacak? İşte güncel maaş zammı ipuçları...

Memur ve Emekli Maaşı Kesinleşiyor! Memur ve Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

5 Mayıs 2022 Perşembe 20:40

Memur ve emeklilerin merakla beklediği zam artışına ilişkin çeşitli gelişmeler paylaşılıyor. Mayıs ve Haziran ayına ilişkin enflasyon bilgisi de paylaşıldığı vakit zamma dair daha kesin bilgiler elde edeceğiz. Gittikçe arttığı görülen enflasyon sonuçlarıyla birlikte Mart ayının rekor niteliğinde olduğu görülüyor. Dolayısıyla Ocak ayından bu yana enflasyon verileri dikkatle incelenmekte.

Emekli ve Memur Zammı Belirlenecek!

Emekli ve memur maaşının zammı konusunda çeşitli gelişmelerin yaşanması bekleniyor. Temmuz ayı itibarıyla ne kadar ödeme alınacağı sorulacak. Enflasyon nisanda yüzde 7,25 artarken, yıllık yüzde 69,97'ye yükseldi. Dört aylık enflasyon ise yüzde 31,71 olarak belirtildi. Dolayısıyla Mayıs ve Haziran'ın aylık enflasyonla yıllık enflasyonu kaç olacak hep birlikte öğreneceğiz.

TÜİK'ten Açıklama Bekleniyor!

TÜİK'in enflasyon verilerini açıklaması sonrası bakanlıktan gelecek açıklama ile beraber memur ve emeklilerin ne kadar ödeme alacağı kesinleşecek. Sene başında yapılan en düşük emekli maaşı zammına karşın bu sefer daha yüksek bir zam bekleniyor. Dolayısıyla güncel gelişmelerle karşınızda olmayı sürdüreceğiz. Asgari ücretli vatandaşlar da Temmuz'da ikinci bir zammı bekliyor olacak.