Memur Emeklisi Maaş Zammı Farkı Ödeniyor! Emekli En Düşük Ne Kadar Fark Alacak?

Memur emeklisi zam farkından ne zaman yararlanacak? Ödemeler hesaplara yatmaya başladı mı? Güncel gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde olacak. Memur emeklileri kaç bin TL fazladan ödeme alacak? İşte Temmuz ayında yeni emekli maaşlarına ilişkin bilgiler...

Memur Emeklisi Maaş Zammı Farkı Ödeniyor! Emekli En Düşük Ne Kadar Fark Alacak?

26 Temmuz 2022 Salı 17:56

Emekliye yapılan zammın ardından güncel ödemeler merak edildi. Yüzdelik olarak ciddi oranda bir zam farkı ödenecek. Dolayısıyla memur emeklilerin tarihten ötürü geçen ay zam farkı ödemesinden yararlanamadığı belirtiliyor. Bu ay memura yapılacak ödeme ile birlikte maaş zammı farkı da hesaplara yatacak. Peki memur emeklisi en düşük ne kadar fark alacak?

Memur Emeklisi Maaş Zammı Farkı!

Memur emeklisine yapılacak maaş zammı farkı dikkat çekiyor. En düşük 1788 TL'lik fark ödenecek. Dolayısıyla eski maaşı 4289 Tl olan memur emeklisi, yeni maaş olarak 6077 TL alacak. Bu da farkın 1788 TL olduğunu doğruluyor. Öte yandan yeni maaşı 6376 TL olan memur emeklisi ise 1876 TL ödeme alacak. 7167 TL maaş alan memur emeklisi 2109 TL'lik fark ödemesinden faydalanacak.

28 Temmuz'da Hesaplarda Olacak!

Öte yandan zam farkıyla birlikte maaşların ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyor. Milyonlarca emeklinin beklediği bu soru yanıt buldu. 28 Temmuz'dan yeni maaşlar hesaplara yatacak. Dolayısıyla pek çok kişinin beklentisi zam farkı ile birlikte yatması yönünde.