Maaşı Kesilen Alamayan Çalışanlara Müjde! Mahkeme Maaşı Kesilenler İçin Kararını Verdi

Hukuksuz maaş kesintileri gündeme bomba gibi düştü. İdari izne ayrılanların başına gelen kesintilerle birlikte itiraz sonrası maaş iadesi yapılıyor. Genelgede yer alan gelişme doğrultusunda gündem sarsıldı. Mahkeme ve genelgeye rağmen kanser hastası aile hekiminin maaşı neden kesildi?

Maaşı Kesilen Alamayan Çalışanlara Müjde! Mahkeme Maaşı Kesilenler İçin Kararını Verdi

17 Mayıs 2022 Salı 22:17

Mahkemeden gelen bir karar çok şaşırttı. Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle pandemi döneminde idari izne ayrılan kanser hastası aile hekimi Arzu Can Emlik'in maaşından yapılan kesintinin iade edilmesine karar verildi. Bu gelişme ile birlikte 3. defa maaş iadesi sağlanmış oldu. Genelgeye rağmen pek çok kişinin maaşında bu tarz kesintilerin yer aldığı belirtiliyor. Mahkeme kararları da bu kesintileri bir şekilde önlemekte. Ancak hali hazırda davalar açılırken dahi kesintilerin durmaksızın devam ettiği belirtiliyor.

Maaş Kesintisi Neden Oluyor?

Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanı Lütfi Tiyekli'nin açıklamasında maaş kesintisinin hali hazırda devam ettiği vurgulandı. Bu gelişme ile birlikte merak edilenler gözler önüne serildi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği durumlar ve çok daha fazlası araştırılıyor. Mahkeme kararı ve genelgenin yeterli olmaması şaşırttı. Ancak mahkemeden çıkan maaş kesinti iadesi kararıyla beraber pek çok kişi maaşlarını iade alabilecek.

Hukuksuz Kesintiler Sürüyor!

İdari izne ayrılanların başına gelen kesinti haberiyle birlikte doktorların daha ne zamana kadar bu sorula baş başa kalacağı merak edildi. Söz konusu gelişmenin yanı sıra mahkemenin hukuksuz kesintilere karşın iade kararı verdiğini görüyoruz.