LPG ve Motorine Yeniden İndirim Geldi! Akaryakıt Pompa Fiyatlarına Ne Kadar Yansıdı?

Benzin, LPG ve motorinde önemli gelişmeler yaşanıyor. LPG otogaza ne kadar indirim gelecek? Akaryakıt fiyatlarını görenler gözlerine inanmak istemedi. Çünkü pompa fiyatlarına ne kadar yansıyacağı ortaya çıktı. Akaryakıtlarda ne kadar indirim uygulanacak? İşte resmi açıklama ile son rakamlar...

LPG ve Motorine Yeniden İndirim Geldi! Akaryakıt Pompa Fiyatlarına Ne Kadar Yansıdı?

25 Aralık 2021 Cumartesi 17:48

LPG otogaz ve motorin fiyatlarında indirim yapıldı. Son günlerde fiyatları iyice artan benzin, motorin ve LPG'de önemli gelişmeler yaşanıyor. Döviz kurunun düşmesiyle birlikte TL değer kazandı. Doların değer kaybına uğraması karşısında pek çok ürüne indirim gelmişti. Araçların temel ihtiyacı olan benzin, LPG ve motorine de benzer indirimler gelmeye başladı. Ancak pompa fiyatlarına yansıyıp yansımayacağı merak ediliyordu. ÖTV fiyatlarına yansıma ihtimali üzerinde de durulmaktaydı.

Akaryakıt Fiyatlarında İndirim!

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'nın yaptığı resmi açıklama ile indirimler öğrenildi. Akaryakıt türleri arasında LPG otogaza 72 kuruş indirim gelirken benzin fiyatlarında 40 kuruşluk indirim uygulandı. Ayrıca motorine de 40 kuruşluk bir indirimin geldiği açıklandı. LPG'de ise bu miktar 1 TL olarak belirtilmişti. ÖTV'den düşülecek olan bu indirimlerde yalnızca motorinden 5 kuruş LPG otogazdan da 72 kuruşluk indirim pompaya yansıyacak.

İndirimler Eleştirildi

Sosyal medyada pompaya yansıyan indirimleri gören sosyal medya kullanıcıları, eleştirel paylaşımlar yaptı. Tepki gören bu indirim haberi sonrasında ÖTV payı için kullanılacağı belirtildi. ÖTV payından kullanılacak olması da olası bir zammın önüne geçecektir.