LPG, Benzin ve Motorine Gelen Zamlara Bir Yenisi Daha Geliyor! Beklenen Akaryakıt Fiyatları Belli Oldu!

Son zamanlarda araç sahipleri iyice masrafları arttırdı. Benzin zamları yüzünden bütçesinde sıkıntı yaşayan vatandaşlar yeni bir zam sinyalleri de gelmeye başladı. PÜİS Başkan Yardımcısı Ertaş yapılan açıklamasında benzin fiyatları hakkında konuşma yaptı. Akaryakıt zammı gelecek mi? Akaryakıt ilgili ne zaman gelecek? Detaylar haberimizde paylaşımı sağlandı.

LPG, Benzin ve Motorine Gelen Zamlara Bir Yenisi Daha Geliyor! Beklenen Akaryakıt Fiyatları Belli Oldu!

26 Ocak 2022 Çarşamba 19:01

Vatandaşın bütçesini en büyük bozan giderlerden biri akaryakıt zamları oldu. Akaryakıt fiyatları 14 TL’ye kadar ulaşmasıyla birlikte süreç sıkıntılı oldu. PÜİS Genel Başkan Yardımcısı verdiği açıklamada akaryakıt istasyonlarının maliyetlerinin artmasından dolayı zor duruma girildi. Ay sonuna kadar 1500 akaryakıt istasyonu kapanabilir durumda olduğunu belirtti.

Akaryakıt Zamları Ne Olacak?

Akaryakıt zamlarıyla ilgili olarak ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir PÜİK başkanının açıklamalarını takip ederek yorumladı. Açıklaması olarak;

"Pazarda bakıldığı zaman şöyle zannediliyor; 'Hadi yine köşeyi döndünüz, zam geldi’ gibi böyle bir anlayış içinde bizim tüketicimiz. Halbuki tam tersi, bizim satmış olduğumuz en azından kredi kartı ile sattığımız ve bir ay sonra parasını aldığımız üründe bile yüzde yüz artış oldu. Bu şu demek; eğer 100 TL piyasadan, kredi kartından alacağınız var ise şu an 50 TL’ye inmiştir bizim alacağız. Aynı şekilde sermayemiz ikiye katlanmıştı. Böyle bir küçülmeye gitti, ciddi manada sıkıntı var." Demişti.

Oğuz Demir bu durumla ilgili olarak Twitter hesabından paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda akaryakıt ilerleyen zaman içerisinde 1 lira tekrardan zam gelebileceğini vurguladı. Akaryakıt istasyonları 4-5 aydan beri zararına çalıştığını belirtti. Benzin fiyatı olarak güncel verilerle 14.04 TL İstanbul da yer alırken, Ankara da 14,14 TL ve İzmir de satış fiyatı 14,13 TL olarak yer alıyor.