LPG, Benzin ve Motorin Fiyatlarına Tekrar Zam Geliyor! Akaryakıt Fiyatları Cep Yakmaya Başladı!

Benzin, LPG ve motorin fiyatlarında kısa süre önce rekor zamlar yapılmıştı. Benzinin litre fiyatı 13 TL bandına ulaşırken LPG litre fiyatı ise 9 liraya kadar çıkmıştı. Sürücüleri zor durumda bırakan rekor zamların ardından bir zam daha yapılacağı öğrenildi.

LPG, Benzin ve Motorin Fiyatlarına Tekrar Zam Geliyor! Akaryakıt Fiyatları Cep Yakmaya Başladı!

6 Ocak 2022 Perşembe 15:56

Edinilen bilgilere göre Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü, bir toplantı düzenledi. Bu toplantıdan petrol fiyatlarının yeniden düzenlenmesi kararı çıktı. Toplantıda yapılan açıklamalara göre Şubat 2022 tarihi itibarıyle günlük petrol üretiminin 0.4 varil arttırılacağı duyuruldu. Bu açıklamadan sonra ülkemizde petrol fiyatlarına tekrardan bir zam uygulanacağı iddia edildi.

Türkiye’de Petrol Fiyatlarına Zam Yapılacağı İddia Edildi

Dünya genelinde akaryakıt fiyatlarına yapılan zamlardan sonra Türkiye’de de bir zam açıklamasının geleceği iddia edildi. Kulislerde konuşulan bilgilere göre daha önceki zamdan çok daha yüksek bir zam miktarı açıklanabilir. İlk gelen bilgilerde zam miktarının ne kadar olacağı bilinmiyorken ekonomistler tarafından ‘’Büyük Zam’’ ifadeleri kullanılmıştır.

Ocak 2022 Tarihinden Sonra Akaryakıt Ne Kadar Olmuştu?

Akaryakıt fiyatları için Ocak 2022 tarihinden sonra gelen zam miktarları, benzin için 69 kuruş, motorin için 1.14 TL ve LPG için 70 kuruş olarak bildirilmişti. Bu zam haberinden bir gün önce ise EPGSİS bazında akaryakıt fiyatları için eksta bir 60 kuruşluk zammın olacağı söylenmişti. Kulislerde konuşulan Büyük Zam miktarının ne kadar olacağı ise hala merak konusu.