Kurban Bayramı Öncesi Araç Fiyatları Düşecek mi? Otomobil Neden Bu Kadar Pahalandı?

Otomobil fiyatlarının beklentilerin üzerinde artmasıyla birlikte gözler Kurban Bayramı'na çevrildi. Bayramdan önce veya sonra otomobil fiyatları düşecek mi? Çok önemli açıklamalar geldi ve araç fiyatlarıyla ilgili bazı tavsiyelerde bulunuldu. Piyasada neler oluyor?

Kurban Bayramı Öncesi Araç Fiyatları Düşecek mi? Otomobil Neden Bu Kadar Pahalandı?

16 Haziran 2022 Perşembe 16:58

Kurban Bayramı'na oldukça az bir zaman kaldı ve otomobillerle ilgili çeşitli açıklamalar yapılıyor. Piyasada yer alan detaylarla beraber neden bu kadar fazla fiyat artışı gerçekleşti sorulmakta. Özellikle de galericilerden gelen açıklamalar dikkatle dinleniyor. Piyasanın şu an için gerektiğinden fazla şişirildiği iddia edilmekte. Yani araç fiyatları beklentilerin üzerine çıktı.

Otomobil Fiyatları Arttı!

Kurban Bayramı'na az bir zaman kaldı ve araç fiyatlarının bu kadar artması şaşırtıyor. Son dönemde öyle gelişmeler yaşandı ki araç satın alanların bir kısmı arzı düşürmek için kasıtlı olarak yatırım yaptığı dahi iddia ediliyor. Hal böyle iken otomobillerde daha fazla yükseliş olacak mı merakla beklenmekte.

Otomobil Fiyatlarında Düşüş Bekleniyor!

Öte yandan Kurban Bayramı'ndan sonra piyasalarda düşüş beklendiği söylenmekte. Şu an için otomobillerin bu kadar fazla fiyat artışı yaşamasındaki nedenin arzın düşmesi olarak gösteriliyor. Dolayısıyla şişirilen piyasa en kısa sürede gerçek fiyatları ile karşımıza çıkacak.