Kur Korumalı Mevduat Hesaplarında Dikkat Çeken Detay Yeni Ortaya Çıktı

Kur Korumalı Mevduat'ta sürenin dolacağı açıklandı. 3 aylık sürenin 21 Mart'tan itibaren dolacağı biliniyor. Hal böyle olunca pek çok kişi kurun kaçtan baz alınacağını merak etti. Üstelik hazineden karşılanacak tutar da araştırılıyor. Bakan Nebati'den gelen açıklama doğrultusunda güncel veriler paylaşıldı.

Kur Korumalı Mevduat Hesaplarında Dikkat Çeken Detay Yeni Ortaya Çıktı

20 Mart 2022 Pazar 21:40

Kur Korumalı Mevduat'ta ilk 3 aylık süreni dolacağı belirtildi. 21 Mart'ta dolduktan sonraki süre içerisinde kur değeri bakımından nasıl bir ödeme yapılacağı ise merak ediliyor. Pek çok kişinin ilgi ile takip ettiği bu politikaya ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den açıklama geldi. Açığın hazineden karşılanmasından ötürü ne kadarlık bir ödeme yapılacağı merak ediliyordu. Çeşitli gelişmeler paylaşıldı ve herkes neler yaşandığını merak etti.

Bütçeye Ne Kadar Yansıyacak?

Kur Korumalı Mevduat'ta ilk 3 aylık sürenin bitecek olmasından ötürü 12,5 milyar TL'lik bir yük olacağı  belirtiliyordu. Fakat bu açıklama daha önceden yapıldığında zamanı geldiğinde ne kadarlık yük olacağı daha fazla önem teşkil edecek. Artan döviz kurunu düşürme ve hatta sabitleme konusunda başarılı olunmuştu. Şimdi ise yeni bir kur belirlenmesi bekleniyor.

Yeni Kur Ne Kadar Olacak?

Kur Korumalı Mevduat'ta belirlenecek kurun miktarı merak ediliyor. Dolayısıyla yatırımcıların buna göre hamle yapacağını söyleyebiliriz. Döviz kurunda yaşanması beklenen olası değişim de bundan ötürü kaynaklanacaktır.