Kripto Para İçin Yeni Düzenleme Geliyor! Bakan Nureddin Nebati Az Önce Açıkladı!

Kripto paralarla ilgili güncel bir gelişme yaşanıyor. Ülkemizde kripto paralar için yasal çalışmalar yapılmaktaydı. Yakında bu çalışmaların son bulması bekleniyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den gelen açıklama şaşırttı. Kripto paralardaki yeni düzenleme yatırımcıları nasıl etkileyecek?

Kripto Para İçin Yeni Düzenleme Geliyor! Bakan Nureddin Nebati Az Önce Açıkladı!

22 Mart 2022 Salı 16:10

Bakan Nebati, hükümetin bir süredir üzerinde çalıştığı kripto para düzenlemelerine ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Kripto paranın önünün açılacağını belirttiği bu düzenleme sonrasında yasa çalışmalarından söz etti. Kripto paraya yatırımın eskisine göre daha güvenli ve yatırımcılar tarafından tercih edilir hale geleceğini vurguladı.

Yasa Çalışmalarında Sona Gelindi

Yakın zamanda yürürlüğe girmesi beklenen yasa çalışması neticesinde pek çok kişi ne gibi değişikliklerin olacağını merak ediyor. Güvenilirlik ile gizliliğin artık bir tutulacağı ve kripto paralarla ilgili keskin kuralların olacağı tahmin edilmekte. Bakan Nebati'den gelen açıklamada "Bu mevzuatla Türkiye'de kripto paranın önünü açıcı, fakat zarar verici yönlerini bertaraf eden, genel kapsamlı, daha çok ikincil düzenlemelerle işin yürütülebileceği bir adım attık" sözlerine yer verdi.

Zararlar Bertaraf Edecek!

Kripto paranın zarar verici yönlerinin bertaraf edileceğini vurgulayan Bakan Nebati, böylelikle kripto paraya olan güvenin de artacağını vurguladı. Dolayısıyla kripto paranın önünün açılacağını belirtti. Meclis gündemine gelerek yasalaşacağı vurgulandı.