Kredi ve Kredi Kartı Dönem Borçlarında Değişiklik Yapıldı!

BDDK'nın yaptığı değişiklik ile birlikte, kredi kartı asgari ödeme tutarının dönem borcuna oranı yeniden belirlendi. Üstelik tüketici kredilerindeki vade oranının da değiştiği belirtildi. Tüm bu gelişmeler ışığında merak edilenler yanıt buldu. Peki ya yeni dönemde kredi kartı ile tüketici kredisine dair neler biliyoruz?

Kredi ve Kredi Kartı Dönem Borçlarında Değişiklik Yapıldı!

10 Haziran 2022 Cuma 15:53

Kredi kartı ve tüketici kredilerindeki düzenleme dikkat çekti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) düzenlemesi sonrasında vade sınırının değiştiği ifade ediliyor. Özellikle de kredi kartlarındaki yeni asgari ödeme tutarı da ortaya çıktı. 25 bin TL'lik sınır dikkatleri üzerine çekti. Vatandaşların merakla beklediği düzenlemeye ilişkin sorulan soruları yanıtlıyoruz.

Vade Sınırı Belirlendi

Tüketici kredilerindeki vade sınırının belirlenmiş tutarlar için 12 veya 24 ay olması dikkat çekti. Tüketici kredilerinde 50 bin - 100 bin TL arasında krediler için 24 ay vade belirlenirken, 100 bin TL ve üzeri krediler için ise 12 aylık vade belirlendi.

Kredi Kartı Dönem Borçlarında Değişiklik

Kredi kartı asgari ödeme tutarı ve dönem borçlarındaki oran değişikliği ise limit ile orantılı şekilde değiştirildi. Buna göre limiti 25 bin TL'nin altında olan kredi kartlarında asgari ödeme tutarının dönem borçlarına oranı %20 olarak belirtildi. Limiti 25 bin TL üzerindeki kredi kartlarında ise asgari ödeme tutarının dönem borçlarına oranı %40 olarak karşımıza çıkacak.