Kredi ve Faizler Tamamen Değişti! Karar Meclisten Geldi!

Kredi faizleri kredi ile alakalı bir takım yeni kararlar alındı. Türkiye Büyük Millet Meclisi, şikayet edilen birçok konu hakkında yeni kararlar alarak gündeme geldi. İşte haberin tüm detayları...

Kredi ve Faizler Tamamen Değişti! Karar Meclisten Geldi!

28 Mart 2022 Pazartesi 19:45

Türkiye Büyük Millet Meclisi, kredi ve faiz indirimi hakkında yeni kararlar aldı. Bu kararlar sonucunda kredi kartlarındaki bilgilendirmeden yapılan sigorta işlemleri artık yasak olacak. Bunun dışında tüketici lehine olan faiz indirimleri de yansıyacak ve böylelikle vatandaşın parası da cebinde kalmış olacak.

Karar Meclis'ten Geçti

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile Kat Mülkiyeti Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi. Yeni yasaya göre masraf ve sigortadan kurtulacak olan vatandaşın parasını da cebinde kalacak. Sözleşmede ön ödemeli satılan konutlar vatandaşa gününde teslim edilecek. Tüketici kredilerinde erken ödendiği takdirde cayma hakkı hükümleri uygulanacak. Bunun dışında tüketicinin talebi olmadan sigorta yapılmayacak. Konut ve işyeri kredilerinde bilgilendirmeye aykırı hareket edilmeyecek. Belirsiz süreli tüketicilere değişiklikler uygulanabilecek. Hak sahibi olmayan satış yapamayacak. Ön ödemeli tatil satışı da yasaklanacak. Devrim mülkiyetinde asgari ücret süresi ise 15 günden 7 güne indirilecek. Bunlara uyumayan kişilere ise cezai işlem başlatılacak. Ayrıca değeri 30 bin liranın altında bulunan uyuşmazlıklarda tüketici hakem heyetlerine başvuru yapabilecek.