Kredi Kartı Harcamalarında Şok Artış Yaşandı! Yeni Düzenleme Geliyor!

Vatandaş, kredi kartı harcamalarına sıkıca sarılmış vaziyete. Özellikle de alım gücünün rekor oranda düşmesiyle birlikte kredi kartı kullanımında şok artış yaşandı. Gerekli veriler paylaşıldığında ise şaşırtıcı gerçek ortaya çıktı. Peki ya kredi kartı kullanımı yüzde kaç arttı?

Kredi Kartı Harcamalarında Şok Artış Yaşandı! Yeni Düzenleme Geliyor!

27 Temmuz 2022 Çarşamba 21:23

Vatandaş, kredi kartına olan ilgisini gün geçtikçe artırıyor. Öyle ki harcamaların önemli oranda yükseldiği görüldü. Dolayısıyla uzmanların yaptığı açıklamalar da dikkat çekiyor. 2021 yılı ilk çeyreği ile 2022 yılı ilk çeyreği kıyaslandığında, harcamaların %85 artması şaşırttı. Bu da kredi kartı kullanıcılarının limitlere daha fazla sarıldığı ve hatta müşteri sayısında da ciddi derecede artış olduğunu göstermekte.

Alım Gücü İyice Düştü

Öte yandan alım gücünün ülke genelinde düşmesi nedeniyle kredi kartlarındaki artışın normal olduğu vurgulanıyor. Vatandaş, gündelik ihtiyaçlarıyla birlikte önemli harcamaları için kredi kartını daha sık tercih etmeye başladı. Bu noktada Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel'in açıklaması büyük dikkat çekti.

Temassız Ödemede de Artış Var

Öte yandan Visa Türkiye Genel Müdürü'nden gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Visa ve TOBB’un Kartlı Harcamalar Analizi, pandemiyle birlikte yaşanan değişimi ortaya koyması açısından faydalı bir rehbere dönüştü. Pandeminin birinci ve ikinci dalgasını, ardından da normalleşme sürecini kartlı harcamalar açısından düzenli olarak değerlendirildiği çalışmamızın üçüncüsü ortaya koyuyor ki, 2021 itibarıyla Türkiye’de harcamalar diğer ülkelerle karşılaştırıldığında daha hızlı toparlandı. Pozitif trend 2022’nin ilk çeyreğinde artarak devam etti. Online harcamaların kayda değer bir ivmeyle 2021 yılında da büyümesi, temassız ödemelerin katlanarak artışı, banka kartı sayılarındaki yükseliş 2021 yılına da kartlı harcamalar açısından damga vurdu.