Kredi Borcu Olanları Yakından İlgilendiren Haberler Geldi! Merkez Bankası Resmi Açıklama Yaptı!

T.C. Merkez Bankası tarafından yayınlanan son tebliğ ile bankalara borcu olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmeler yaşandı. Merkez Bankası, 2022 yılında ait son temerrüt faiz oranını açıkladı. Söz konusu açıklama, mal ve tedarik konusunda yaşanan gecikmelerde görüldüğü gibi aynı zamanda kredi borcu olan kişileri de yakından ilgilendiriyor.

Kredi Borcu Olanları Yakından İlgilendiren Haberler Geldi! Merkez Bankası Resmi Açıklama Yaptı!

4 Ocak 2022 Salı 19:09

Haberin resmi gazetede yayınlanması ile TCMB yeni yıl temerrüt faiz rakamı da kesinleşmiş oldu. Bu oran, yeni yılda yüzde 17.25 seviyelerine çekildi. Bu durumun kredi borcu olanlar için bir iyi bir de kötü sonuçları ortaya çıktı. Peki, bu haberler nelerdir?

Kredi Borcu Olanlar İçin İyi Haber Nedir?

Bankalara borcu olanlar için sağlanan olumlu gelişme, gecikmeye uğrayan kredi borçları için uygulanacak faizinde indirim olmasıdır. Merkez Bankası, 2022 temerrüt faiz oranı ile gecikme miktarını yüzde 18,25 seviyesinden 100 baz indirerek 17,25 seviyesine çekti. Yani bankalara borcu olan kişilerin gecikme faizlerine %1 oranında indirim uygulanacak.

Kredi Borcu Olanlar İçin Kötü Haber Nedir?

Kredi borcu olanlar için oluşan kötü gelişme ise gecikmeye düşen borçların alınması için yapılacak masraflarda talep edilecek asgari gider tutarında artış yaşanmasıdır. Yapılan son düzenlemeler ile borçlulardan bazında alınacak tahsilat masrafları için talep edilen giderim tutarı, 385 liradan 555 liraya yükseltildi.