KOSGEB Destek Tutarlarında Artış Yaptı! Hangi Desteklere Ne Kadar Verecek?

KOSGEB'in sağladığı destekteki artış dikkat çekti. Dördüncü başvuru döneminde işletmelere daha fazla ödeme yapacağı belirtiliyor. Peki ya gerekli şartlar nelerdir? Özellikle de Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı kapsamında ödemelerin yapılacağı belirtiliyor.

KOSGEB Destek Tutarlarında Artış Yaptı! Hangi Desteklere Ne Kadar Verecek?

25 Ağustos 2022 Perşembe 09:13

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) çeşitli girişimlere verdiği destekle biliniyor. Kimi zaman geri ödemeli kimi zamansa geri ödemesi destekler verilmekte. Özellikle de son zamanlarda yaptığı ödemeleri artırması ile dikkat çekti. Peki ya hangi işletmeler başvuru yaparak ödeme alma hakkında sahip olacak? Bu noktada merak edilenler tek tek yanıt buluyor.

Destek Tutarı Ne Kadar Arttı?

KOSGEB'de, Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı'nın ödemesi 100 bin TL'den 125 bin TL'ye çıkarıldı. Dördüncü başvuru döneminde alınan bu karar dikkat çekti. Dolayısıyla daha fazla desteğin verilecek olması sevindirdi. Genç istihdamı için oldukça önemli olan bu gelişme sonrasında başka hangi değişikliklerin yapılacağı merak ediliyor.

Başvurular 10 Ekim'e Kadar Sürüyor!

Öte yandan KOSGEB için yapılacak başvuruların 10 Ekim'e kadar süreceği ve pandemiden etkilenenlerin belirli şartları karşılaması durumunda destek ödemelerinin yapılacağı vurgulanıyor. Tüm bu gelişmelerle birlikte çeşitli detaylara yer verilecek.