Konut Sahibi Olmak İsteyenlere Acı Haber Geldi! Konut Fiyatları Yine Değişti!

Konut fiyatları son zamanların en yüksek değerine ulaştı. Öyle ki büyükşehirlerde rekor düzeyde konut ve kira fiyatları ortaya çıktı. Vatandaşlar evden ayrılıp farklı bir yere geçiş yapamıyor çünkü fahiş fiyatlarla ev satılmaya başlandı. Peki ya konut fiyatları yakında düşecek mi?

Konut Sahibi Olmak İsteyenlere Acı Haber Geldi! Konut Fiyatları Yine Değişti!

27 Temmuz 2022 Çarşamba 17:22

Konut fiyatlarına ilişkin merak edilenler yanıt buldu. Son zamanlarda ev satın almak isteyenlerin büyük hayal kırıklığına uğradığı belirtiliyor. Çünkü kira ve ev fiyatlarında ciddi oranda bir yükseliş var. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra merak edilenler de yanıt buluyor. Öyle ki ev satın alacaklar bir kez daha düşünmek zorunda kalıyor. Peki ya bu pahalılık daha ne kadar sürecek? Ev fiyatlarında düşüş yaşanacak mı?

Ev Fiyatları Düşecek mi?

Pek çok kişinin yakından takip ettiği ev fiyatlarının düşüp düşmeyeceği henüz belirsizliğini koruyor. Ancak gelinen noktada fiyatların aralıksız artması da gözden kaçmadı. Dolayısıyla bu noktada uzmanların ifadeleri büyük öneme sahip.

Artış Sürebilir

Konut fiyatlarının artıp artmayacağına ilişkin açıklamada bulunan TSKB Gayrimenkul Değerleme A.Ş. Genel Müdürü Makbule Yönel Maya:

"Bana göre bir süre daha yükseliş devam edecek. Ama bu şu demek değil. Yüzde 145, Türkiye ortalaması. Antalya ortalaması yüzde 180 gibi ortalamalarda kademeli olarak geriye geliş başlayacaktır. Neden? Çünkü 23 Haziran itibarıyla BDDK kararıyla kredi değer oranında bir değişiklik meydana geldi. Ortalama olarak daha çok nakitiniz olması gerekiyor ve daha az kredi çekebiliyorsunuz. Bu bir etken ve piyasayı yavaşlatıyor. Enflasyon yüksek, inşaat maliyet artışları hala konut geliştiricileri tarafında önemli bir problem. "