Kimsenin Beklemediği Bir Zam Daha Geldi! İlaçları Artık Zamlı Alacaksınız!

İlaç fiyatlarına gelen zamla birlikte fiyatlar bir anda üçte bir oranında arttı. Türk Eczacılar Birliği'nin duyurusuyla ortaya çıkan zam haberi dikkat çekti. İlaçlar %37,43'lük zamla satılacak. Peki ilaçların zamlı haldeki satışı ne zaman başlıyor? İşte ilaç fiyatlarına gelen zamla ilgili detaylar...

Kimsenin Beklemediği Bir Zam Daha Geldi! İlaçları Artık Zamlı Alacaksınız!

15 Şubat 2022 Salı 21:24

İlaçlara gelen zamla birlikte güncel fiyatlar ortaya çıktı. Ancak ilaçların neden zamlandığı merak edildi. Son dakika açıklamasına göre beşeri tıbbi ürünlerdeki euro kuru güncellemesi nedeniyle böyle bir gelişme yaşandı. %37,43'lük zamla birlikte tüm ilaç fiyatları değişti. Fiyatların ne zaman raflara yansıyacağı merak ediliyor. Eczanelerde geçerli güncel fiyatlar için değişim başladı mı?

Türk Eczacılar Birliği Açıkladı!

Türk Eczacılar Birliği'nin açıklamasında Fiyat Değerlendirme Komisyonu Toplantısı başlıklı duyurusu dikkat çekti. İlaçlardaki zammın beşeri tıbbi ürünlerin bir euronun değeri için 4,5786 TL’den  6,2925 TL’ye güncellendiği belirtildi. Dolayısıyla ilaç fiyatlarında yüzdelik olarak %37,43'lük artış ortaya çıktı.

Yeni Fiyatlar Ne Zaman Geçerli?

İlaçlardaki fiyat değişikliğine ilişkin güncel fiyat listesinin mevcut duyurudan 5 gün sonra geçerli olacağı belirtildi. Dolayısıyla birkaç gün içerisinde ilaçlar zamlı halde satın alınabilecek. Bu nedenle pek çok kişinin ihtiyaç duyduğu ilaçları şimdiden satın aldığı belirtiliyor. Vatandaş tarafından yüksek karşılanan bu zamla birlikte yeni bir gelişme yaşanacak mı göreceğiz.