Kimler Erken Emekli Olabilecek? SGK'ın Emeklilik Fırsatı Duyuruldu!

Erken emeklilikte son dakika gelişmesi ön plana çıktı. Temmuz ayında kimler erkenden emekli olacak? Üstelik emeklilik yaşınızı düşürmek mümkün. Milyonlarca SGK'lı bu haberi bekliyordu. İşte detaylarıyla birlikte kimlerin fırsattan yararlanacağı ve daha fazlası haberimizde...

Kimler Erken Emekli Olabilecek? SGK'ın Emeklilik Fırsatı Duyuruldu!

4 Temmuz 2022 Pazartesi 13:35

Emekli olmak isteyenler, bunun için gerekli şartları araştırıyor. 2022 yılı Temmuz ayı itibarıyla kimler erkenden emeklilik hakkı elde edebilmektedir? Söz konusu gelişmeler ve çok daha fazlasına değineceğiz. Özellikle de son zamanlarda emeklilik çok fazla konuşuluyor. Erkek ve kadınlarda emeklilik yaşını düşürmenin yöntemleri mevcut. Sizler de yıllar öncesinden emekli olabileceksiniz. Detayları güncel olarak paylaşacağız.

Erken Emekli Nasıl Olunur?

Erken emeklilik için merak edilen detaylara değiniyoruz. Özellikle de annelerin bu fırsattan yararlanması gerektiği ifade edildi. Çocuk sahibi olan annelerin çocuk başına 2 yıldan olmak üzere toplamda üç çocuğa kadar emeklilik için prim borçlanması yapabileceği kaydedildi. Böylelikle 6 yıl erkenden emekli olabilecek. Sigorta prim borçlanması ile beraber yalnızca kadınlar değil erkekler de bu fırsattan yararlanabiliyor.

Erkeklerde Erken Emeklilik!

Öte yandan erkeklerde erken emekliliğin nasıl olduğu da merak edildi. Askerlik süresi boyunca sigorta primi borçlanması durumunda ortalama 1 yıl emeklilik yaşından düşülebilir. Daha fazla emeklilik haberi ve güncel gelişmeler haber sitemizde yerini alacaktır.