Kesilen Ceza Ödemeleri Yarı Yarıya İndi! Vatandaşı Sevdiren Ceza Ödemesi..

Ceza ödemelerinin artık yarı yarıya indirileceği belirtildi. Ak Parti'nin yaptığı düzenleme sonrasında Tüketici Koruma Yasası'nda çeşitli değişiklikler ele alınacak. Özellikle de açma kapama parası ve kaçak geçiş ücreti gibi çeşitli ceza ödemelerinde değişiklik yapılması planlanıyor.

Kesilen Ceza Ödemeleri Yarı Yarıya İndi! Vatandaşı Sevdiren Ceza Ödemesi..

14 Mart 2022 Pazartesi 15:59

Tüketici Koruma Yasası'ndaki değişimle birlikte pek çok kişi fırsattan yararlanabilecek. Çeşitli cezalarda indirime gideceği haber edildi. Ak Parti'nin yaptığı düzenleme kapsamında kimler hangi cezalardaki indirimlerden faydalanabilecek? Bu düzenleme binlerce vatandaşı ilgilendiriyor. Üstelik önemli oranda bir indirim de yapılacak.

Cezalar Yarı Yarıya Düşecek!

Yapılan düzenleme ile birlikte cezaların yarı yarıya düşeceği belirtilmekte. Telefon, cep telefonu ve internetten açma kapama parası, cep telefonu hatlarının iptali ve otoyol, köprülerden kaçak geçiş cezalarının ödemesini henüz yapmamış olanlar daha düşük ödeme yapabilecekler. Bu konuda ise belirli bir sürenin bulunabileceği iddia ediliyor. Dolayısıyla vatandaşların Tüketici Koruma Yasası'ndaki değişime göre hareket etmesi tavsiye edilmekte.

Belediye ve Özel Sektörde Değişim Yok!

Öte yandan fatura açma kapama bedeli ile çeşitli geciktirme cezalarının kapsam dışı olabileceği belirtildi. Özel sektörü ve belediyelerle ilgili cezalarda bir düzenleme yapılmayacak. Ancak direkt olarak devlet ile bağlantılı olan belediyelerle ilgisi olmayan ceza sistemlerinde indirim yapılması bekleniyor. Güncel gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz. Vatandaşlar, indirim haberini olumlu karşıladı. Yarı yarıya düşüş ile birlikte pek çok kişinin cezasını erkenden ödeyeceği de belirtilmekte.