Kamuda Çalışanların Maaşından Kesintiler Olacak! Kamu Çalışanları İsyan Etti!

Kamu çalışanlarının maaşlarındaki kesinti haberi büyük ses getirdi. KKTC'de alınan kararla birlikte maaşların yüzde %20 kesileceği öğrenildi. Üstelik akaryakıt fiyatlarında da indirime gidildi. Peki ya maaş kesintileri daha ne kadar sürecek? İşte hükümetten gelen açıklama...

Kamuda Çalışanların Maaşından Kesintiler Olacak! Kamu Çalışanları İsyan Etti!

23 Temmuz 2022 Cumartesi 14:41

KKTC'de hükümet kararı ile beraber kamuda çalışanların maaşında %20'lik bir kesinti olacağı vurgulandı. Bu gelişme çok şaşırttı. Çünkü kamu maaşlarındaki yüksek orantıdaki kesinti büyük ses getirdi. Peki ya kimlerin maaşlarında kesinti olacak? Haberlere göre tüm kamu çalışanlarında kesinti olmayacağı vurgulandı.

15 bin TL Üstü Maaş Alanlar Dikkat!

15 bin TL ve üstü maaş almakta olan kamu çalışanları ile ilgili önemli bir detay paylaşıldı. Maaşlarının %20'sinin kesileceği belirlendi. Öte yandan akaryakıt fiyatlarında da değişiklik yapıldı. Alınan karar sonrasındaki güncel gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz. Son zamanlarda akaryakıt fiyatlarının artmasından ötürü tüm dünya etkilenmişti.

Akaryakıtta İndirim

KKTC'de akaryakıt fiyatlarında indirime gidildi. 95 ve 98 oktan benzin fiyatlarında 1,23 TL, mazotta ise 1 TL indirime gidildiği belirtiliyor. Üstelik maaşlardaki kesintinin geçici olarak uygulanacağı belirtildi. Bu politikanın uzun ömürlü olmayacağı vurgulanıyor. KKTC'deki bu gelişme büyük ses getirdi.