İşsizlik Ödeneğinin Asgari Ücret Maaşını Geçmesi Ortalığı Fena Karıştırdı! 2022 İşsizlik Maaş Listesi Çıktı!

İşsizlik maaşına gelen zamla birlikte 2022 yılı güncel fiyatlar merak edildi. İşsizlik maaşı alacak kişiler en düşük ve en yüksek ne kadar ödeme alabilir? İşsizlik ödeneği almak için gerekli şartlar merak ediliyor. Güncel fiyatların yanı sıra başvuru için gerekli koşulları da sizlerle paylaşacağız.

İşsizlik Ödeneğinin Asgari Ücret Maaşını Geçmesi Ortalığı Fena Karıştırdı! 2022 İşsizlik Maaş Listesi Çıktı!

11 Şubat 2022 Cuma 17:17

İşsizlik maaşının artmasıyla birlikte asgari ücreti geçtiği görüldü. En yüksek işsizlik maaşı, brüt asgari ücretin %80'inini geçmemeli. Dolayısıyla net ücretin biraz üstünde kalıyor. Peki düşük, orta ve yüksek kademeli işsizlik maaşlarında son durum nedir? Kimler işsizlik maaşı alabilir? Sigortalı olarak belirli bir süre çalıştıktan sonra işsizlik maaşı verilebilmektedir. Son 3 yılda 600 prim günü şartının yanı sıra son 4 ay hizmet akdi şartı da gerekiyor.

30 Gün İçinde Başvuru Şartı!

İşsizlik maaşı alabilmek için İŞKUR'a 30 gün içinde başvuruda bulunmalısınız. Böylelikle ister elektronik isterseniz de fiziki müracaat gerçekleştirebilirsiniz. Ülkemizde pek çok kişi kendi kusuru veya isteği dışında işten ayrılması halinde işsizlik maaşından yararlanabiliyor. Dolayısıyla güncel fiyat listesini merak etmiş olabilirsiniz. 2022 yılı itibariyle işsizlik maaşı için işsiz vatandaşlara ne kadar ödeme yapılmakta?

2022 Yılı İşsizlik Maaşı Tablosu

İşsizlik maaşı 2022 yılında en düşük kademede 2137 TL, orta kademede 2541 TL ve en yüksek kademede 4272 TL olarak verilmektedir. Yatırılan sigorta tutarına göre alacağınız işsizlik maaşı tutarı değişkenlik gösterecektir. Dolayısıyla 2022 yılı güncel fiyat listesi bu şekilde.