İşsiz Vatandaşlara Devlet Günlük 163 Lira, Öğrencilere 122 Lira Harçlık Veriyor!

Türkiye İş Kurumu, yeni yıl için düzenlenen en güncel ödeme listesini açıkladı. Bu liste ile 2022 yılında kurslara katılacak öğrenciler için yapılacak ödemeler de belli oldu. Kurumun ilan ettiği tabloya göre hem işsiz hem de öğrenci statüsünde olan vatandaşlar, zaruri ihtiyaçları için belirli ücretler temin edebilecekler.

İşsiz Vatandaşlara Devlet Günlük 163 Lira, Öğrencilere 122 Lira Harçlık Veriyor!

8 Ocak 2022 Cumartesi 15:24

İşkur Kurslarına Katılan Herkese Günlük 163 Lira Destek

Yeni yılda İEP kurslarına katılan işsiz vatandaşlar için devlet desteğiyle günlük 163 lira ödeme yapılacak. Bu fiyat, işsizlik maaşı alanlar için günde 81 lira olarak belirlendi. Ayrıca İEP kurslarına düzenli devam eden öğrenciler için günlük 179 lira destek sağlanacak.

İŞKUR, ödenen ücretlerin yanı sıra genel sağlık sigortası ve meslek hastalığı sigortası primi gibi avantajların da kurs süresi boyunca vatandaşlar için sağlanmaya devam edileceğini açıkladı. Bu haber, İEP kursları ile meslek sahibi olmak isteyen vatandaşları sevince boğdu.

İEP Kurslarına Kimler Katılabilmektedir?

Yeni yıl programları için katılım şartlarını ilan eden İŞKUR, kursa katılmak isteyen kişilerin 15 yaşını tamamlamış olması ve işverenin birinci dereceden akrabası olmaması gerektiğini belirtmiştir. Ayrıca kurslara katılacak vatandaşların program başlangıcından önce son bir ayda uzun vadeli hiçbir sigorta kolundan prim almamış olması da gerekmektedir.