İŞKUR'dan Personel Alımı Müjdesi! 100 Binden Fazla Alım Olacak!

İŞKUR'un personel alımı büyük ses getirdi. Pek çok kişinin yakından takip ettiği İŞKUR alımlarında 100 binden fazla kişi istihdam sahibi olacak. Peki ya devlette çalışmanın yanı sıra özel sektörde de iş var mı? İşte İŞKUR başvurusunda şartlar ve hangi meslekler için alımların yapıldığı haberimizde...

İŞKUR'dan Personel Alımı Müjdesi! 100 Binden Fazla Alım Olacak!

7 Haziran 2022 Salı 21:54

İŞKUR, son zamanlarda özel sektörün de ihtiyacını karşılayacak şekilde personel alımlarını duyurdu. Özellikle de en az ilkokul mezunu olması nedeniyle pek çok kişinin dikkatini çekiyor. Çok fazla şart aramayan bir sürü meslek grubu bulunmakta. Hangi pozisyonda çalışmak istediğinize bağı olarak alacağınız ödeme ve iş şartları da değişkenlik gösterecektir. Peki ya hangi alanlarda personel alımı mevcut? Merak edilen gelişmeler ve çok daha fazlası haberimizde yerini alacak.

Hangi Mesleklerde Alım Olacak?

İŞKUR'un alım yapacağı meslekler arasında büro memuru, bekçi, sağlık personeli, hastane personeli bulunmakta. Elbette yüz bini aşkın kişinin alınacak olmasından ötürü bir sürü pozisyonda alımlar gerçekleşecek. Peki ya başvurular nasıl yapılıyor? İŞKUR başvurularıyla ilgili merak edilenler ve çok daha fazlası gözler önüne serilecek.

Temel Başvuru Şartları

  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • Kamusal haklardan mahrum olmamak.
  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.
  • En az ilköğretim mezunu olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak.