İski Genel Müdürü Resmi Olarak Açıkladı! Su Faturalarına Bir Zam Daha Geliyor!

İSKİ, su faturalarına zam için harekete geçti. Genel Kurul tarafından beklentinin fiyat artışı yönünde olduğu belirtildi. Peki suya yeni bir zam mı gelecek? Bu konuda İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin nasıl bir adım atacağı merak edildi. İSKİ Genel Müdürü, zammın neden gerekli olduğunu açıkladı.

İski Genel Müdürü Resmi Olarak Açıkladı! Su Faturalarına Bir Zam Daha Geliyor!

24 Mart 2022 Perşembe 17:42

İSKİ, yeni bir su zammı için düğmeye bastı. Bu konuda beklentinin yüksek olduğu belirtiliyor. Su faturalarına yansıyacak zamla birlikte neler olacak? Pek çok kişinin yakından takip ettiği zam konusu şaşırttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zamlar için nasıl bir hamlede bulunacak? İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu'dan gelen açıklama doğrultusunda güncel gelişmeleri paylaşacağız.

İSKİ Suya Zam mı Yapacak?

İSKİ'nin su zammı konusunda beklentisi bulunuyor. Düzenli olarak zam yapılması beklenmekte. Ancak belirli aralıklarla yapılacak zamlarla vatandaşın ödemelerde sıkıntı yaşayabileceği de ihtimaller arasında. Maliyetin artmasından ötürü zammın gerekliliği savunuluyor.

Zam Talebi Karşılanmıyor!

İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, yaptığı açıklamada zam taleplerinin karşılanmadığını belirtiyor. Mermutlu açıklamasında "Ancak bu, Genel Kurulumuz tarafından uygun görülmedi. Giderlerle birlikte toplam 10 milyar 364 milyon lira olarak onaylanan 2022 yılı bütçemiz, maliyetlerde yaşanan son artışlar nedeniyle şimdiden 15 milyar liranın üzerine çıkmıştır. Üzülerek ifade etmek istiyoruz ki İstanbul'a bugün verdiğimiz hizmeti kesintisiz sürdürmek, devam eden yatırımlarımızı tamamlamak ve şehrin ihtiyaç duyduğu yeni projelere başlamak için su fiyatlarında bir düzenleme yapılması gerektiği tartışmasız bir gerçek olarak karşımızda durmaktadır." sözlerine yer verdi.