İşçi Maaşlarındaki Kesinti Düşecek mi? Milyonlar Yeni Bir Düzenleme Bekliyor

İşçi maaşlarında vergi dilimine dair bir değişiklik yapılması beklenmekte. Çünkü brüt maaş üzerinden ödeme alanlar, maaşlarının önemli bir kısmını vergiye vermek durumunda kalıyor. TÜRK-İŞ'ten gelen açıklama dikkat çekti.

İşçi Maaşlarındaki Kesinti Düşecek mi? Milyonlar Yeni Bir Düzenleme Bekliyor

2 Eylül 2022 Cuma 19:25

Ödemelerini brüt maaş üzerinden alan çalışanlar, gelir vergisi dilimindeki gelişmeden ötürü zaman içerisinde maaşlarının azalmasından şikayetçi. Bu nedenle, milyonlarca kişinin daha fazla ödeme almak için vergi üzerinde bir düzenleme yapılması bekleniyor.

Türk-İŞ'ten Açıklama Geldi

Türk-İŞ, 50 milyon kişinin bu konuda bir kolaylık beklediğini ifade etti. Alım gücünün düştüğü işçiler için açıklamada bulunan Türk-İŞ, “Gelir vergisi tarife basamakları ve oranlarında işçiler lehine düzenleme yapılmalı. 16 milyon çalışan, aileleriyle birlikte yaklaşık 50 milyon kişi hükümetten bu konuda da vergi kolaylıkları bekliyor.” ifadesine yer verdi. Vergi kolaylığı yapılıp yapılmayacağı ise merak konusu haline geldi.

Ücretler Azaldı

Geçen yıllar içerisinde verginin artıp ücretin azalması ve oransal olarak bunun açık bir şekilde gözükmesin dikkat çekiyor. Açıklamada “2010 Ocak’ta geçerli olan gelir vergisi tarifesinin asgari ücrete oranı 12,07 katı iken, 2022’ye kadar geçen sürede bu oran gittikçe azaldı. Bu yılın ocak ayına geldiğimizde 6,39 katına kadar gerilemiş ve işçi üzerindeki vergi baskısı arttı. Asgari ücretin üzerinde gelir elde eden çalışanlar, gelir vergisi tarifesinin yılın başında ve yıllık belirlenmesi nedeniyle bir üst dilime daha erken girerek, daha çok vergi ödemek ve daha az ücret almak zorunda kalıyor.” ifadesine yer verilmesi de gözden kaçmadı.