İlaç Fiyatlarında Ne Tür Değişiklikler Bekliyor Durum Ne?

İlaç Fiyatlarında Ne Tür Değişiklikler haberlerde yayılmaya başladı. Ne tür değişiklikler meydana gelecek detaylar haberimizde.

İlaç Fiyatlarında Ne Tür Değişiklikler Bekliyor Durum Ne?

20 Şubat 2021 Cumartesi 23:36

İlaç fiyatlandırılmasıyla ilgili yeni yılda düzenleme olacak mıydı merak edilen konulardan biriydi. Euro ile alınmasından sonra ne tür değişiklikler meydana gelecek. Milyonlarca kişinin kullandığı ilaçlar haberler geldi. Duruma göre sabit Euro kuru olarak kalan ilaçlarda kurun yüzde 20’sinden fazla geçiş yapmayacak.

Euro Sabit Kuru Kullandırılacak

İlaç fiyatlandırılmasıyla ilgili kararlar atıldı. Buna göre sabit Euro kuru niteliğinde fiyatlar belirlenecek. Zam geldiğinde kuru yüzde 20 sine kadar gelecek. Buna göre daha da zam yapılmayacak. Beşeri Tıbbı Ürünlerin fiyatlandırması hakkında yeni yürürlük bekleniyordu. Bunun için Cumhurbaşkanı Resmi Gazetesinde tamamlanarak yayınlandı.

Düzenlemede yer alana maddede Beşeri Tıbbı Ürünlerin Fiyatlandırılması konusunda geçici madde eklenmiş oldu. Beşeri tibbi ürünlerin fiyatlandırılması konusunda Türk Lirasında 1 Euro değerinde geçen yılkı döneme ayarlanıp zamın yüzde 20 fazlasını geçmeyecek şekilde ayarlandı.

Kararın yayınlanmasıyla birlikte Fiyat Değerlendirme Komisyonu toplanarak Euro değeri de belli olacak. Euro tarihi birlikte komisyondan alınan kararla ile fiyatlar geçerli olmaya başlayacak.

İlaçlara Zam Geliyor mu?

İlaçlara zam olarak fazla gelmeyecek. Euro kurunun sabit tutara bağlanıp devam edecek. Her yıl artan fiyatlar gibi ufak miktarlar olarak görülüyor. Yurt dışından geldiği için ilaçlar Euro bazında fiyatlar alınıyor. Ülkemizde Euro fiyatı fazla olduğu için sabit kur politikası gerekiyor. Emekliler için önemli olan bu konuda zamın fazla yansımaması gerekiyor. Ülkemizde olunan geçim sıkıntısı emekli tarafı bir hayli fazla etkiliyor. Genel olarak vatandaşlar bu tür olanaklardan uzak durabiliyor.

Kurulun ne zaman toplanacağı da merak ediliyor. Bu durum karşısında yakın zaman içerisinde güncelleme getirilecektir. Uygun fiyatla olmasına devam edilmesiyle vatandaşların bütçesine katkı sağlamak önemli olur. Koronavirüs yüzünden kullanılan ek takviye gıdaları artış gösteriyor. Bu yüzden vatandaşların bütçesinde zorlanma yaşanabiliyor. Euro sabit kuru ne kadar olacak merak konusu oldu. Bu tür anlaşmalardan normal kurdan 1-2 birim aşağı olarak yapılıyor. Ancak Fiyat Değerlendirme Komisyonu verilen kararla birlikte ortaya çıkaracak. Sağlık sektöründe devası ilaçlar konusunda ne tür düzenlemeler gelecek ileriki zamanlarda göreceğiz. Gelen haberlerle birlikte yeni paylaşımları yapmaya devam edeceğiz.