İkinci El Otomobil Fiyatlarına Zam Geliyor! Cumhurbaşkanı Açıkladı Galericiler İsyan Etti!

İkinci el otomobil alım satımları ile ilgileniyorsanız bu haber size göre. KDV'nin %1'den %18'e çıktığı vurgulandı. Dolayısıyla ikinci el otomobil pazarında fiyatların iyice artması bekleniyor. Araç alım satımlarındaki bu durum, kurumsal alanları etkileyebilir. İstihdamın zayıflayabileceği ve araç fiyatlarının artabileceği belirtiliyor.

İkinci El Otomobil Fiyatlarına Zam Geliyor! Cumhurbaşkanı Açıkladı Galericiler İsyan Etti!

29 Mart 2022 Salı 17:42

İkinci el otomobil alım satımını ilgilendiren bu gelişmede bizleri neler bekliyor? KDV oranının iyice artacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması ile %1 olan araç alım satımındaki KDV payı %18'e çıkarıldı. Böylelikle kurumsal yerleri oldukça zor zamanlar bekliyor. Çünkü vergilendirmeden alım satım yapanları etkilemeyecek olan bu durum, bireyselleşmenin önünü açılabilir. Dolayısıyla istihdam ve araç alım satım konusunda çeşitli sıkıntıların yaşanabileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı!

Otomotiv sektöründeki son gelişmeleri değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklama ile ikinci el araç alım satımlarındaki KDV'nin artırıldığını ifade etti. Erdoğan, “Oto galericilerinin araç alım satımından elde ettikleri kâr ile yat, tekne ve gezinti gemilerinin satışında halen yüzde 1 olan KDV oranını yüzde 18’e yükseltiyoruz.” açıklamasında bulundu.

İstihdamı Zayıflatabilir!

Öte yandan kurumsal şirketlerde önemli bir sorun yaşanabileceği belirtiliyor. Her alım ve satım işlemi kayıtlı olan şirketler, KDV oranının artmasıyla birlikte istihdam konusunda da çeşitli sıkıntılar yaşayabilir. Ayrıca ikinci el otomobil satışlarında artış meydana gelmesi bekleniyor.