İkinci El Araçlardan Vergi Kalkıyor mu? Resmi Açıklama Yeni Geldi

İkinci el otomobillerdeki ÖTV indirimi büyük dikkat çekiyor. Ancak bu konu henüz netleşmiş değil. Gündemde böyle bir indirimin olacağı belirtilmekte. Güncel gelişmeleri sizlerle paylaşacağız. Araç fiyatları ve dahası gözler önüne serilecek.

İkinci El Araçlardan Vergi Kalkıyor mu? Resmi Açıklama Yeni Geldi

27 Temmuz 2022 Çarşamba 12:40

İkinci el otomobillerde ÖTV indiriminin olup olmayacağı merak ediliyor. Yeni gelişmelerle beraber çeşitli açıklamalar yapıldı. Peki ya otomobil fiyatlarında bir değişiklik meydana gelecek mi? Son zamanlarda sıkça sorulan sorunun yanıt bulması bekleniyor. Öte yandan araç fiyatları düşer ise piyasalarda neler olur merak edilmekte.

ÖTV İndirimi Var mı?

ÖTV indirimine dair merak edilenler yanıt buluyor. OSD Başkanı Cengiz Eroldu, önemli açıklamalarda bulundu. Beklentisinin ÖTV indirimi olmadığını söylemesi ise şaşkınlık yarattı. Açıklamasında "Bana, şu andaki ortamda biz gidip bir yandan mal yetiştirmezken, bir yandan da 'ÖTV'yi indirelim' söylemleri doğru gelmiyor. ÖTV konusunda en güncel bilgiye Maliye Bakanlığı sahip. Hangi vergi diliminde ne kadar araç satılıyor bizden daha iyi biliyorlar. Şimdi de Türkiye'de belli bir talep var. O talep bu kadar hızlı devam ettiği müddetçe ve bir de ülkenin mali bilançosunu düşündüğümüz zaman ÖTV indirimi çok rasyonel değil. Ama belli bir noktadan sonra talep düşmeye başlayacak, o zaman da konu değerlendirilebilir diye düşünüyorum”  ifadesine yer verdi.

Yakında Belli Olacak!

Seçimlerden önce ÖTV'de bir düzenlemeye imza atılacak mı göreceğiz. Şimdilik büyük bekleyiş sürüyor. Üstelik Cumhurbaşkanı'nın ÖTV değiştirme yetkisiyle birlikte her şey daha da belirgin hale gelecek.