İdari Para Cezalarına İndirim Geliyor! Ceza İndirimleri Ne Kadar Olacak?

İdari para cezalarında vatandaşa indirim müjdesi verildi. Resmi Gazete'de yürürlüğe giren tebliğ sonrasında çeşitli gelişmelere yer veriyoruz. Yüzde kaçlık indirim uygulanacağı merak edildi. Pek çok kişinin merak ettiği ceza ödemelerine dair güncel detaylar haberimizde yerini aldı...

İdari Para Cezalarına İndirim Geliyor! Ceza İndirimleri Ne Kadar Olacak?

21 Temmuz 2022 Perşembe 16:59

 "Tahsilat Genel Tebliği" Resmi Gazete'de yürürlüğe girdi. Dolayısıyla artık süresi öngörülmemiş idari para cezalarının bir ay içerisinde ödenmesi gerekiyor. Bunun yapılması halinde indirimli şekilde ödeme sağlanacak. Dolayısıyla idari para cezasının belirli bir kısmını ödemek istemiyorsanız 1 ay içerisinde ceza miktarını yatırmalısınız.

%25'lik İndirim Sağlanacak

Tebliğ ile beraber idari para cezalarının 1 ay içerisinde ödenmesi halinde %25 daha az ödeme yapacaksınız. Öte yandan süresi öngörülmemiş idari para cezalarında geçerli olduğunu da vurgulayalım. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan gelen bu hamle pek çok kişiyi sevindirdi. Vatandaş, idari para cezasını bir an önce ödemek için harekete geçti. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlası gözler önüne serildi.

İndirim İçin Kritik 30 Gün!

İndirim için 30 günlük süre olduğu vurgulanıyor. Dolayısıyla 30 günü geçmeniz durumunda indirimin olmayacağını hatırlatalım. Tüm bunların yanı sıra tebliğ ile birlikte vatandaşların ödemelerini daha hızlı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Resmi Gazete'de yürürlüğe girmesi sonrasında indirim hakkından yararlanmak isteyenlerin sayısı oldukça fazla.