Hükümetten KYK Kredi Borçlarına Çözüm! KYK Kredi Faizleri Silinecek mi?

KYK kredi borçlarının faizle birlikte çok üst seviyelere çıkması dikkat çekmişti. Öğrencilerin bu noktadaki isyanı karşılık buldu ve hükümetten çalışma yapıldığına dair mesaj verildi. Üstelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faizle ilgili açıklaması da gündem oldu. KYK kredi faizlerinin silinip silinmeyeceği soruluyor...

Hükümetten KYK Kredi Borçlarına Çözüm! KYK Kredi Faizleri Silinecek mi?

17 Temmuz 2022 Pazar 19:30

Hükümet, son dönemde gençlerin KYK kredilerindeki faiz yüksekliğine karşı bir çözüm geliştiriyor. Bu noktada bazı öğrencilerin 4 yıllık eğitim öğretim hayatı boyunca aldığı kredinin 100 bin TL'den fazla geri ödemesinin olduğunu belirtmesi gündemde bomba etkisi yaratmıştı. Alınan kredinin birkaç kat fazlasının faiz olarak geri ödeneceği vurgulanıyordu. Bu çağrıyı duyan hükümet ise gerekli çalışmaları başlattı.

Kredi Faizleri Silinecek mi?

KYK kredilerinde faizlerin silinip silinmeyeceği merak edildi. Bu noktada ortaya çıkan detaylar ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılacak. 18 Temmuz 2022 tarihi itibarıyla kabine toplantısı sonrasında bir açıklama yapılması planlanıyor. Öyle ki Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında faizlere yeni bir çözümün getirilmesi gündemde.

Erdoğan'dan Faize Karşı Mesaj!

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencilere moral verecek bir açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamada "Faizin düşmanı biziz. İlk kabine toplantımızda bu konuyla ilgili açıklamamızı yapacağız. Biz gençlerimizi faize kurban etmeyiz. Hatta enflasyona kurban etmeyiz. Biz çalışmamızı yapıyoruz, kabine toplantımızdan sonra açıklamamızı yapacağız"  ifadesine yer verdi.