Hükümet Medyası Açıkladı! Benzin ve Motorin Litre Fiyatı 30 TL'ye Yükselecek!

Akaryakıt fiyatları bir anda tavan yapabilir. Benzin ve motorin fiyatı bu karardan nasıl etkilenecek? AB'nin yaptırım kararıyla birlikte Moskova'nın petrolü satın alınamayacak. Bu durum Avrupa'da akaryakıt fiyatlarının artmasına yol açabilir. Peki Türkiye'de benzin ve motorin fiyatı kaç TL olacak?

Hükümet Medyası Açıkladı! Benzin ve Motorin Litre Fiyatı 30 TL'ye Yükselecek!

6 Mayıs 2022 Cuma 12:00

Benzin ve motorin fiyatlarında yeni bir artış bekleniyor. Akaryakıt fiyatları bir anda 30 TL'yi bulabilir. Bu gelişme sonrasında bizleri nelerin beklediğini göreceğiz. AB'den gelecek yaptırım paketi doğrultusunda Moskova'nın akaryakıtı alınamayabilir. İthalatın durması sonucunda akaryakıt fiyatlarının iyice yükselmesi muhtemel gözüküyor. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlası büyük önem arz etmekte.

Akaryakıt Fiyatları Artacak mı?

Eğer Rus petrolü alınmaz ise fiyatların aniden yükselebileceğine dikkat çekiliyor. Uzmanların görüşleri bu şekilde. Hükümet medyasında da açıklandığı şekilde fiyat artışının yaşanması şaşırtmayacaktır. Benzin ve motorini çok daha pahalıya satın almak durumunda kalabiliriz.

Benzin ve Motorin Kaç TL Olacak?

Benzin ve motorin fiyatlarına ilişkin net bir fiyat tahmini yapılamasa da 30 ila 40 TL arasında olacağı düşünülmekte. Dolayısıyla güncel gelişmeler ve çok daha fazlası dikkatleri üzerine çekecek. Akaryakıt üzerinden iş yapanlar oldukça zorlu bir süreçten geçebilir. Şu an için kesinlik yok fakat yakın zamanda akaryakıtta neler olacağını göreceğiz.