Hükümek Açıkladı! 150 kw Elektrik Fatura Desteği resmen Başladı

Elektrik yardımı almak isteyenler, 150 kw'lik devlet yardımı şartlarını merak ediyor. Başvurunun nasıl yapılacağına dair detaylar ortaya çıktı. 2022 yılı itibariyle elektrik faturanızın daha düşük gelmesini sağlayabilirsiniz. Peki elektrik yardımı almak için nasıl başvuru yapacaksınız?

Hükümek Açıkladı! 150 kw Elektrik Fatura Desteği resmen Başladı

30 Ocak 2022 Pazar 12:03

Elektrik faturanızın daha az gelmesini istiyorsanız devletin sunduğu 150 kw elektrik desteği için başvuruda bulunabilirsiniz. Bu sayede daha düşük fatura ödemek mümkündür. Peki bunun için gerekli şartlar nelerdir? Maddi gelirle ilgili olan bir detay dikkat çekti. Başvurunun nereye yapılması gerektiğinden de bahsedeceğiz. Düşük fatura için nasıl yardım başvurusunda bulunmalısınız, bu konu hakkında bazı detaylar ortaya çıktı.

Elektrik Faturası Destek Başvurusu

Elektrik faturasına destek başvurusu için Vali veya Kaymakamlık binasına müracaat etmelisiniz. Çeşitli başvuru işlemlerinden sonra başvurunuzun sonucu iletilecektir. Olumlu sonuçlanması durumunda faturanız eskisine göre daha uygun gelecek. Tüm bu gelişmelerin yanı sıra fatura desteğindeki şartları da açıklayacağız.

150 kw Elektrik Yardımı Şartları

150 kw Elektrik yardımı almak isteyenlerin maddi geliri ön plana çıkacak. Hanede kişi başına düşen gelir asgari ücretin 1/3'ünden az olmak zorunda. Bu şartı karşılayanların elektrik yardımı alma olasılığı daha da artıyor. Bu nedenle başvuruları yaparak aylık net gelirinizi göz önünde bulundurmanız iyi olacaktır.