Her Aileye Çocuk Doğum Parası Verilecek! 700TL ile 1300Tl Çocuk Doğum Parası Alabilirsiniz!

Devlet yardımlarına bir yenisi daha eklendi. Doğum parası yardımı yeniden başladı. Çocuk doğum parası desteği almak isteyenler başvuru yapabilir. Peki kimler çocuk doğum parası alabilir? Çocuk doğum parası kimlere verilir?

Her Aileye Çocuk Doğum Parası Verilecek! 700TL ile 1300Tl Çocuk Doğum Parası Alabilirsiniz!

28 Aralık 2021 Salı 18:44

Devlet yardımlarından biri de çocuk doğum parası olarak yer almaktadır. Genç nüfusun teşvik amaçlı çoğalması için yapılan yardım türü de çocuk sayısına göre yardım yapılıyor. Ek koşul talep edilmeden ve sadece anne ve babanın birinin Türk olması gerektiren doğum parası ödemeleri sağlanacak.

Çocuk Doğum Parası Nasıl Alınır?

Çocuk doğum parası kimlik çıkarma işlemi sırasında yapılmaktadır. Ancak bu çocuk doğum parası çoğu kişi bilmediğinden dolayı kayıt esnasında başvuru yapmamaktadır. Bu durum içerisinde Aile Bakanlığı 5 yıl süre vererek başvuru imkanı vermektedir.

Alınan kimlikle beraber Aile Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarına başvuru sağlayarak doğumdan belli bir süre geçse dahi ödeme alınabiliyor. Ayrıca çocuğun yılı olmasına rağmen yeni tutara göre ödeme alınıyor. Bunun için 5 yıl sürenin aşmaması gerekiyor.

Çocuk Doğum Parası Ödeme Tutarları

Çocuk doğum parası için bir çocuğu olana: 300 TL

İki çocuk olduğunda: Bir çocuk 300 ikinci çocuğa 400 TL olarak toplam 700 TL ödeme alınır.

Üç çocuk sahibi olduğunda: Bir çocuk 300 TL ikinci çocuk 400 TL ve 3.çocuk için 600 TL toplamda 1300 TL ödeme sağlanıyor.