FED Başkanı Jerome Powell'den Altın ve Faiz Hakkında Açıklaması Yatırımcıları Endişelendirdi!

Powell, dikkatleri üzerine çekecek bir açıklamada bulundu. Öyle ki döviz ve altındaki değişime yönelik faiz açıklaması yaptı. Peki ya Eylül ayında faiz kaç baz puan artacak? Bu nokta için önemli bir ifadeye yer verdi. Altın fiyatlarındaki son durum yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

FED Başkanı Jerome Powell'den Altın ve Faiz Hakkında Açıklaması Yatırımcıları Endişelendirdi!

27 Ağustos 2022 Cumartesi 08:16

FED Başkanı Jerome Powell, yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Eylül ayında faiz artırımı ile ilgili kararın detayları merak ediliyor. Öte yandan altın ve dolar fiyatlarını etkileyen bu karara dair nasıl bir adım atılacağı merak konusu haline geldi. Kaç baz puanlık bir faiz artışı yaşanacak? Bu gelişmeden altın fiyatları nasıl etkilenecek?

Altın Fiyatları Düşecek mi?

Faiz artışına sıcak bakmayan Jerome Powell, bu artışın ciddi sonuçları olabileceğini söyledi. Dolayısıyla Temmuz ayı verilerine dikkat edecek şekilde bir hamlede bulunulması düşünülüyor. Öte yandan yaptığı açıklama ile beraber adından söz ettirdi. Altın ve dolar fiyatı, Eylül'deki karardan sonra iyice şekilleneceğe benziyor.

Enflasyon Hakkında Konuştu

Öte yandan Powell, enflasyonla ilgili "Enflasyonu düşürmenin talihsiz maliyetleri var, ancak fiyat istikrarını yeniden tesis etmemek çok daha büyük acı anlamına gelir" ifadesine yer verdi. Enflasyonun düşmesi için daha büyük sorunları karşıların almayacaklarının mesajı burada verilmiş oldu.