FED Başkanı Faiz ve Kripto Paralar Hakkında Resmi Açıklamada Bulundu!

FED Başkanı Powell'in açıklamaları dikkat çekiyor. Faiz ve Rusya savaşı konusundaki düşüncelerini dile getirdi. Rusya Ukrayna arasındaki savaş ABD ekonomisini etkiliyor mu? FED acil toplanma çağrısında bulunacak mı? Faiz kararının gelmesi piyasaları nasıl etkiler?

FED Başkanı Faiz ve Kripto Paralar Hakkında Resmi Açıklamada Bulundu!

3 Mart 2022 Perşembe 16:03

FED, son zamanlarda Ukrayna ve Rusya arasındaki savaşa ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulunuyor. Faiz artırımı konusundaki kararı merak edilirken, Mart ayında yapılacak faize yönelik açıklama sonrasında her şey daha da belli olacak. Kripto paralar ve altın fiyatlarının bu gelişmelerden etkileneceği tahmin edilmekte. Şimdi ise Rusya'nın Ukrayna ile savaşması dikkat çekiyor. ABD'ye herhangi bir ekonomik etkisi olacak mı ve olması durumunda nasıl bir önlem alınacak?

Powell'dan  Açıklama Geldi!

FED Başkanı Powell, ABD'nin ekonomik durumu ile Rusya savaşını değerlendirdi. Powell, "Çatışma, Ukrayna halkı için büyük zorluklara neden oluyor. ABD ekonomisi üzerindeki etkileri oldukça belirsiz ve durumu yakından izleyeceğiz." ifadelerini kullanarak belirsizliğin hakim olduğunu vurguladı.

Faiz Kararı Gelebilir

Öte yandan FED'in ABD'nin ekonomisiyle ilgili sorun gördüğü vakit faiz silahını kullanabileceği belirtiliyor. Ancak uzun vadede faizin düşürülmesi gibi bir hedef olduğu da bilinmekte. Yine de gerektiği durumda ABD Doları için faize başvurulabilir.